Bli med på vandring i den nye skolen på Holla

Praktbygget på Holla: Det nye skolebygget troner som et signalbygg over Ulefoss. Panelet er utført i tegl og tre.

Bare dager gjenstår, før lærere og ungdomstrinn flytter inn i det nye skolebygget på Holla. Kanalen kan presentere ferske bilder fra Ulefoss’ nye praktbygg.Når lærere og elever snart inntar sin nye skole, er det et teknologisk moderne bygg de tar i bruk. Det er tatt høyde for å optimalisere læringsmiljøet ved hjelp av avansert styring av inneklimaet.

LES OGSÅ: Viser ved kanalen er reddet 

Amfiet er skolens hjerte
Eiendomssjef i Nome kommune, Birger Skarpeteig, leder oss gjennom en visningsrunde sammen med rektor Anne Lindgren og skolesjef Marianne Dahlseng.

Vi starter i hjertet av det nye anlegget; amfiet og kantina.

Artikkelen fortsetter under bildet  
2. Holla amfi anne lindgren birger skarpeteig marianne dahlseng HD bilde1 2
Skolens hjerte: Det store amfiet binder to etasjer sammen og er den nye skolens hjerte og samlingsplass. Rektor Anne Lindgren, eiendomssjef Birger Skarpeteig og skolesjef Marianne Dahlseng.

Dette blir byggets sosiale møteplass, hvor elevene samles til mat, informasjon og underholdning. Amfiet er en massiv konstruksjon i tre, og skal rommer over 200 elever. Anlegget leder ned fra toppetasjen til kantineområdet, hvor skolen smelter sammen med kulturskolen og blackboksen.

LES OGSÅ: Her blir er det jobb å få - Kiwi Ulefoss

Artikkelen fortsetter under bildet  
3. Holla amfi og kantine HD
Sosial mingleplass: I tilknytning til amfiet ligger kantina, som skal forsyne elevene med mat. Her blir det innredet med sittegrupper.

Klassetrinnene får hver sin etasje
Videre beveger vi oss inn i en av elevbasene. Hvert klassetrinn har fått sin egen etasje, som er utformet likt men i egne fargeprofiler.

Artikkelen fortsetter under bildet 5. Holla elevbase HD
Elevrommene: Hver etasje huser ett klassetrinn og består av to store klasserom, to grupperom, mingleareal, kjøkken, garderober og lærerrom. De ulike etasjene har hver sin fargepalett. Toppetasjen til 10. trinn er grønn, som symboliserer løvet på trærne. 9. trinn har fått oransje, som symboliserer jordfarger, og 8. trinn har blått som skal gi assosiasjoner til Norsjø.

I toppetasjen finner vi 10. trinns lokaler. Med flott utsikt over hele Ulefoss, ligger to romslige klasserom. Store grupperom er tilsluttet, og kan åpnes inn mot klasserommene ved behov. I tillegg består arealet av et stort mingleområde, kjøkkenkrok med barløsning, garderober med låsbare skap, og lærerkontor.

SJEKK UT: Kanalrennet i Lunde blir direktesendt på TV2

Artikkelen fortsetter under bildet 
6. Holla kjøkken klassetrinn anne lindgren HD
Egne kjøkken: Hvert klassetrinn har fått sin egen kjøkkenkrok med barløsning, kjøleskap og mikrobølgeovn.

-Lyset her er ytelsesfremmende og man styrer styrke og farge gjennom dagen, for optimalt læringsmiljø, forklarer Skarpeteig, og demonstrerer fra et panel på veggen. I tillegg er ventilasjonen behovsstyrt. Hvis det ikke er CO2-produksjon i rommet, slår anlegget seg av. -Hele bygget er dessuten et passivhus, slik at det går minimalt av strøm til oppvarming, påpeker Skarpeteig.

Få dager til flyttesjauen starter
I toppetasjen finner vi også et auditorium med 60 sitteplasser, som i tillegg skal huse et bibliotek.

Artikkelen fortsetter under bildet 
8. Holla auditorium HD
Auditorium og bibliotek: Det nye auditoriet har 60 sitteplasser og skal også huse et bibliotek. Trenger man større møteplass, tas amfiet i bruk.

Lærernes pauserom med kjøkken ligger vegg i vegg, og helt i enden av bygget med utgang mot barnetrinnet blir administrasjonen liggende. Her er det første som møter deg en buet resepsjon med store glassvindu. Kontorene til rektor, kulturskolerektor, inspektører og helsesøster, ligger også i denne delen av skolen.

Artikkelen fortsetter under bildet 
9. Holla resepsjon HD
Ekspedisjonen: Det første som møter deg om du går inngangen fra barnetrinnet, er den nye ekspedisjonen. Her har også rektor, inspektører og helsetjenester sine kontorer.

Åpen dag 17. mars
Rektor Anne Lindgren viser fram sitt kontor og er tydelig fornøyd med plasseringen.

-Her har jeg utsikt opp mot barnetrinnet og har slik kontakt med hele skolen, smiler hun. Nylig tok hun med seg lærerne på en befaring, og forteller at jubelen sto i taket.

-De ble som barn på julaften, ler hun.

-Nå gleder vi oss bare til å komme på plass, og alle er klare til å starte flyttingen.

Og om få dager er flyttesjauen i gang.

Mandag 29. februar starter ungdomsskoleelevene sin første skoledag etter vinterferien på den nye skolen, og da må det meste være på plass. 17. mars er en dato å merke seg. Da kan nemlig du ta skolen i øyesyn, når det inviteres til åpen dag.

Skolen vil være tilgjengelig for alle, både i skoletiden og på kvelden. Den offisielle åpningen skjer først ved nytt skoleår til høsten.

Artikkelen fortsetter under bildet 
11. Holla blackbox cedomir popadic kulturskolen HD bilde1 1
Kulturskolens storstue: Med blackboksen har Nome kulturskole fått en ny arena. Her ligger alt til rette for konserter og oppvisning. Kulturskolerektor Cedomir Popadic er meget fornøyd med resultatet.

Du kan lese mer om den nye kulturskolen i Kanalens papiravis torsdag 11. februar 2016. 
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok