Fiskesperra i Lunde fjernes

Blir fjernet: Fiskesperra på Kjeldal blir fjernet (Foto: Jon Harald Aspheim).

Slik Kanalen varslet torsdag i forrige uke, går det mot slutten for den elektriske fiskesperra på Kjeldal i Lunde. Fylkesmannen i Telemark har i dag lagt frem sin innstilling overfor Miljødirektoratet, der det anbefales å avvikle installasjonen før turistsesongen starter. Tor Espen Simonsen 

Kanalen kunne torsdag avsløre at fiskesperras dager er talte.

Anbefaler avvikling 
Bakgrunnen for den dramatiske vendingen i saken, er en knusende rapport fra SWECO. Der slås det fast at innretningen ikke fungerer etter hensikten, og at forbedringer og reparasjoner vil være svært krevende. 

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret ble i samme avis sitert på at hun nå vil anbefale kommunestyret å avvikle den elektriske fiskesperra.

Saken fortsetter under bildet. 
forside2016
Fra Kanalen: Torsdag 11. februar 2016

Fylkesmannen skriver dette i innstillingen som ble publisert mandag ettermiddag:
 

-Ut fra en samlet vurdering av vår innsats på miljøområdet i fylket ser vi ikke grunnlag for å opprettholde drift av en installasjon som er så omstridt, og som heller ikke utgjør en sikker hindring av gjeddas oppvandring i vassdraget. Vår innstilling til Miljødirektoratet er derfor at den elektriske fiskesperra avvikles før ny turistsesong og at det startes et arbeid med å se på andre tiltak som kan bidra til å sikre storørreten i Bandak, populasjoner av elvemuslinger og det stedegne fiskesamfunnet.

Varsler høring
Innstillingen vil bli lagt frem i Nome kommunestyre førstkommende torsdag, og sendes nå ut på høring. 
-Det betyr at det er ønskelig med innspill på de forslag og konklusjoner som Fylkesmannen legger frem innen 14. mars 2016, skriver Fylkesmannen i Telemark på sin nettside. 

For flere detaljer om bakgrunnen i saken, se Kanalens papiravis torsdag 11. februar eller last ned vår eAvis her
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok