CC Cowboys tilbake til Viser ved kanalen

Viser ved kanalen avslører de første artistene som er klare for årets festival. Fredag 17. juni står CC Cowboys på scenen i Sluseamfiet.

Gjensyn: CC Cowboys kommer til Viser ved kanalen i juni. 

Hege Dorholt 

I anledning 20-årsjubileet for visefestivalen ønsker arrangøren å hente tilbake artister som har vært med før og hatt stor suksess.

-Vi vil lage en folkefest for både lokalbefolkningen og tilreisende, sier Janne Lindgren i festivalstyret. Hun legger likevel ikke skjul på at årets booking har bydd på utfordringer.

CC cowboys til lunde VVK Janne Lindgren bilde2
Janne Lindgren


Måtte legges på is
På grunn av usikkerhet rundt den fylkeskommunale støtten til festivalen måtte planleggingen legges på is. Men da det nylig ble klart at Viser ved kanalen får 125 tusen kroner i økonomisk støtte, kunne arbeidet gjenopptas.

-Vi har mistet noen av de artistene vi var i dialog med. Siden vi måtte avvente, har flere allerede fullbooket sommeren, men vi er overbevist om at vi skal klare å presentere et sterkt program, lover Lindgren.

Og nå har altså festivalen sikret seg de norske rockelegendene CC Cowboys med Magnus Grønneberg i front.

Tenkt deg på folkemøte? Her er oversikten for hvor og når.

Lyttet til publikums ønsker
Arrangøren ønsket å lytte til sitt publikum, og etterlyste hvilke artister de ønsket seg.

-CC Cowboys var et band som ble nevnt flere ganger, og da er det ekstra hyggelig at vi har klart å få til det. Peter Nordberg ble også nevnt, og nå kan vi melde at han kommer tilbake og skal spille på lørdagskvelden 18. juni. I tillegg jobber vi med flere store navn, og håper å få på plass artister så fort som mulig, forklarer Lindgren.

Familiekonsertene på Strengen har vært et populært innslag de siste to årene. Lørdag formiddag blir det igjen kanaltur fra Lunde sluse med MS Victoria og familiearrangement ved Strengen brygge.

-Vi har ikke landet på artist ennå, så foreløpig får det være en overraskelse, smiler Janne Lindgren.

Gode minner om magisk stemning
Festivalsjef Arnt Opheim har gode minner fra forrige gang CC Cowboys gjestet festivalen i 2007. Han gleder seg til konserten.

-Jeg husker godt at det var den første storkonserten på Strengen brygge. De klarte å skape en helt spesiell «Woodstock»-stemning hvor folk sto uti vannet. Det ble en spesiell kveld som har festet seg på minne for meg, sier Opheim. Ifølge ham satser festivalen litt ekstra friskt i år, og nå håper de på folkefest og fullsatt amfi i juni.

Denne artikkelen stod på trykk i Kanalens papiravis torsdag 03. mars 2016For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok