-Jeg er like gammel som Donald Trump

Pensjonist og tidligere lærer Guro Haatveit Pettersen, markerte seg under gårsdagens folkemøte om kommunesammenslåing i Helgen ILs klubbhus. -Jeg er like gammel som Donald Trump, sa hun for å sette egen alder i perspektiv: -Vi gamle tilfører samfunnet mye. 

Guro haatveit pettersen

Folkemøte: Folk samlet seg for å diskutere kommunesammenslåing i Helgen ILs klubbhus onsdag kveld.

Tor Espen Simonsen (tekst) &
Kristian Karlsen (foto)

Mellom 50 og 60 personer trosset gårsdagens snøvær.

Sjekk hvilke artister som kommer til Viser ved kanalen i juni

Arrangementet er det første av i alt fem folkemøter om kommunereformen i regi av Nome kommune.

Forhandlingsutvalget ved Bjørg Tveito Lundefaret, Hans Jørgensen og Torunn Brukåsa Kleiva orienterte om prosessen og intensjonsavtalen som altså legges ut til folkeavstemning 10. april.

Én sa ja
Flere representanter fra Helgen-folket tok også ordet med innlegg og spørsmål i løpet av kvelden. Samtlige, så nær som én, ytret seg negativt til sammenslåing av Nome, Bø og Sauherad.

Den enslige ja-svalen var Inger Norendal. Hun pekte på erfaringene fra et langt yrkesliv i Nomes skole- og barnehagesektor, hvor sammenslåing, større enheter og samarbeid har vært en suksess. Det har overføringsverdi til kommunespørsmålet, mente Norendal.

Artikkelen fortsetter under bildet 
salen folkemote
-22 kilometer i gal retning
Både Torstein Obrestad, Kåre Langeland, Anders Hjelseth, Eldar Pettersen, Sigmunn Ytterbøe og Guro Haatveit Pettersen, som alle er fra Helgen, advarte mot kommunesammenslåing.

-Vi har mye å tjene på vår beliggenhet, og bør bli mye flinkere til å vise frem nærheten til grenlandsområdet. Men vi posisjonerer oss ikke mot Grenland ved å flytte rådhuset 22 kilometer i gal retning, sa Torstein Obrestad.

Eldar Pettersen var inne på det samme, og mente kommunen har feilet i boligstrategien.

-Folk vil ikke bo i trange leiligheter i sentrum. Vi har en kystlinje langs Norsjø som er veldig attraktiv, sa Pettersen som heller enn kommunesammenslåing ønsker seg mer aktiv boligpolitikk i Nome.  

-Alt samles i Bø 
Både Kåre Langeland og Sigmunn Ytterbøe gav i sine innlegg uttrykk for at intensjonsavtalen er svak.

-Slik jeg forstår det ville forhandlingene brutt sammen dersom Nome hadde stått hardt på kravet om rådhuset. Det er et dårlig utgangspunkt. Om noen år kommer vi til å se at alt av administrasjon blir samlet i Bø, for det gjelder hele tiden å spare penger, sa Langeland.

Her kan du lese om de kommende folkemøtene

Like gammel som Donald Trump
-Jeg har Nome-brillene på, og da spør jeg; hvis sammenslåing gir vekst, hvem gir det vekst for? Jeg kan ikke forstå at dette kan være positivt for Nome, sa Guro Haatveit Pettersen, før hun la til:

-Vi hører ofte at Nome har så mange gamle, og at det er et problem. Jeg er selv pensjonist, men jeg er også like gammel som Donald Trump. Og jeg bruker butikkene våre og kulturtilbudet i kommunen. Vi gamle må da tilføre noe i samfunnet også. Så vet jeg at dagen kommer, når jeg også trenger pleie. Men blir det billigere å gi meg hjelp bare fordi kommunen er større?  


Før salen slapp til, var det også en sekvens der de to aksjonsgruppene i Nome holdt innledninger. Jan Thorsen representerte «ja til Nome», mens Hans Storli og Arne Gavle stilte fra «Ja til Midt-Telemark». De to fløyene diskuterte særlig økonomiske forhold og forsøkte å trekke opp de lange linjene i debatten.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok