-For mye negativ prat om Lunde og Ulefoss

Helle Bastiansen

Tidligere toppkandidat for Tverrpolitisk liste for Lunde (TVPL), Helle Bastiansen, sier nei til sammenslåing i Midt-Telemark og mener krangelen mellom Ulefoss og Lunde er overdrevet. Rundt 200 personer fant veien til folkemøtet i Ulefoss Samfunnshus torsdag kveld.

Tor Espen Simonsen

Bastiansen har en ganske annen innfallsvinkel enn Sveinung Børte, som sa dette på folkemøtet i Lunde onsdag kveld: -Her sitter me og meiner ein ting, i morgo sitter folk på Ulefoss og meiner det stikk motsatte. Er det harmoni?

-Vil Bø og Sauherad sponse to bibliotek
-Jeg synes det ble for mye negativ prat om at Lunde og Ulefoss går dårlig sammen på folkemøtet i Lunde. Jeg støtter «Ja til Nome», og mener det er bedre å beholde råderetten. Det er lite realistisk at Bø og Sauherad vil sponse to folkebibliotek i Nome, to brannstasjoner og en kino på Ulefoss, for eksempel, sa Bastiansen, som mener Nome har lagt de verste kranglene bak seg.

Artikkelen fortsetter under bildet 
salen Ulefoss nett

Tunge skyts 
Møtet i Ulefoss Samfunnshus fremstod mindre strømlinjeformet enn onsdagens folkemøte i kantina på yrkesskolen i Lunde.

Fra salen kom omtrent like mange ja-innlegg som nei-innlegg.

De to lokale næringslivslederne Carl Diderik Cappelen og Anders Skipenes tok blant annet ordet for å snakke varmt om Midt-Telemark. Stig Kjeldal, Lisa D. Paulsen og Aud Köller gjorde det samme, mens Lillian Nilssen uttrykte skepsis.

Samtidig var «Ja til Midt-Telemark» rustet til tennene med personell som lanserte tungt skyts mot sine motstandere i «Ja til Nome».  

-Økonomien i Nome blir bare verre og verre, og det er ikke bærekraftig med tre små kommuner. Jeg har også registrert valgflesket som «Ja til Nome» serverte i Kanalen. Men hvorfor flytter ikke folk til Nome, når vi allerede har billigere tomter enn Bø? sa Hans Storli.

-Det er intensjonsavtalen som er valgflesk uten konkrete tiltak. Vi har lansert en tiltakspakke med tre konkrete forslag for hvordan vi kan øke folketallet, og styrke kommunens økonomi. Da vil jeg utfordre «Ja til Midt-Telemark» på hvordan en kommunesammenslåing skal gjøre det bedre for Lunde og Ulefoss, svarte Tor Erik Baksås.

Jan og Bjørg har ikke skapt vekst
Han rettet også følgende utfordring til ordfører Bjørg Tveito Lundefaret:
-Hva vil dere som har gitt opp Nome som selvstendig kommune gjøre for utviklingen i Lunde og Ulefoss?

-Jan Thorsen fikk til veldig mye som ordfører i 12 år, og han var en god ordfører for Nome. Nå har jeg har vært ordfører i én periode, men det jeg og Jan har til felles er at ingen av oss har klart å få til vekst verken i folketall eller næringslivet, sa Bjørg Tveito Lundefaret, som mener den rette medisinen er å endre kommunestrukturen.

-Vi må løfte blikket og ruste kommunen for fremtiden, sa ordføreren til stor applaus i salen.

Artikkelen fortsetter under bildet 
Hanne Kjersti Hogga nett
Ja til Midt-Telemark: Arne Gavle og Hanne Kjersti Hogga representerte folkeaksjonen for sammenslåing på Ulefoss torsdag kveld. 

Rådhus og administrasjon
Intensjonsavtalen sier at administrasjonen skal spres rundt på dagens tre rådhus i Bø, Ulefoss og Akkerhaugen. Bø skal huse ordføreren, samt rådmann med stab, mens Nome får god uttelling i antall arbeidsplasser. På Ulefoss skal helse- og omsorgsetaten, NAV, MTNU og teknisk etat sitte.

Kritikerne mener det er irrasjonelt å spre administrasjonen, og frykter at byråkratene uansett blir samlet i der rådmannen sitter etter noen år.

-Uten rådhuset til den nest største kommunen, Bø, ville det ikke blitt noe intensjonsavtale. Makta bli i rådhuset, og etter hvert blir alt flyttet til Bø, noe som vil dra med seg bosetting og næringsliv, sa Gunnar Sanden på Ulefoss torsdag kveld.

- Her er løypemeldingen fra folkemøtet i Lunde onsdag kveld 

-Ikke gangavstand i Skien
Det er tvert imot lurt å gjøre seg nytte av dagens bygningsmasse, og ikke bruke penger på å bygge nytt. Ressursene bør heller gå til bedre tjenester, mener ja-general Arne Gavle.
-Bø, som bruker minst på administrasjon av de tre kommunene i dag, har spredt sin administrasjon allerede, og i Skien er det ikke engang gangavstand mellom etatsjefene, konstaterte Gavle.

Foruten forhandlingsutvalget med Bjørg Tveito Lundefaret, Hans Jørgensen og Torunn Brukåsa Kleiva, deltok flere representanter for de to aksjonsgruppene i debatten. Hanne Kjersti Lia og Arne Gavle innledet for «Ja til Midt-Telemark», mens Gunnar Sanden og Tor Erik Baksås representerte «Ja til Nome».

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok