Marius William (13) angripes av sint tiur

Søndagsturen på Heia bød på en helt spesiell opplevelse for naturinteresserte Marius William Waal Halvorsen (13). Sammen med mamma Linda og onkel Geir Waal ble han angrepet av en stor tiur som ikke var særlig glad for besøk. Se video i saken. 

Kristian Karlsen

-Det var først onkel Geir Waal som så tre tiurer. Den ene, som var i en slags transe, kom raskt imot oss. Den var så rask at jeg snublet da jeg rygget bakover, og den hoppet så opp på meg. Den var forholdsvis rolig til å begynne med, men etter hvert ble den mer aggressiv og startet å bite. Det var litt skummelt og ikke like moro lenger. Til slutt måtte vi bare reise,  for den store skogsfuglen hadde ingen planer om å gi seg.

-Mamma var så nervøs at hun måtte stå på en stein, forteller Marius William entusiastisk.

LES MER: Ny asfalt mellom Lunde og Ulefoss

Artikkelen fortsetter under videoen


Tok vare på «Skrika»
For gutten på 13 år fra Ulefoss er det ekstra moro å oppleve noe slik. Han nemlig dyrket interessen for fugler i lengre tid. Faktisk har han seks forskjellige hønsevarianter hjemme, og én måke som heter «Skrika» i låven hos bestemor.

«Skrika» har han tatt seg av siden den var noen dager gammel og måkefuglen er på det nærmeste tam. Lidenskapen for fjærkreene fikk han da mamma Linda kom hjem fra skolen hun jobber på, med et knippe fuglebøker som skulle kastes.

LES KANALEN: Her kan du lese Kanalens papiravis 6. mai 

En naturens venn
-Først hadde jeg to måker, men den ene døde rett etter jeg tok meg av den. «Skrika» fant jeg i veien ved Sentrumsvingen. Utfra det jeg har lest om måker, så var den foreldreløs og ute av stand til å ta vare på seg selv. Da var det heldig når jeg kom syklende, forteller en smilende Marius William.

Mamma Linda Waal legger til at sønnen nok kan snakke om fugler i timevis hvis han får sjansen. Og hun synes det er flott at han er glad i naturen og har en fin interesse. Gutten er ute i skog og mark så raskt han får sjansen, og møtet med den aggressive tiuren på Heia vil nok huskes lenge.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok