Øivind Mikkelsen fra Lunde ble verdensmester

Lunde og Svenseid har fått sin egen verdensmester. Søndag tok Øivind Mikkelsen og hesten Cartoon Hedegaard gull i presisjonskjøring under VM i hestekjøring i Østerrike.

Hege Dorholt

-Over all forventning og vanvittig gøy, sier Mikkelsen til Kanalen.

Mikkelsen har etter hvert stor mesterskapserfaring og tok nylig sin sjette NM-tittel. I VM har han de siste årene deltatt med hesten Tiger Hedegaard, men det var den åtte år gamle oldenburgeren Cartoon som debuterte i VM og tok han helt til topps i helgen.

Trener frem hester i verdensklasse
-Tiger ble skadet i vår og jeg hadde egentlig ikke så store forventninger til Cartoon. Han har bare to sesonger og 10 stevner bak seg, forklarer Mikkelsen. Kusken har trent frem sine hester på egenhånd fra enkle fasiliteter på Svenseid. I flere år har han vært en del av det norske landslaget i kjøring og konkurrert nedover i Europa.

I kjøring blir kusk og hest testet i tre disipliner: dressur, maraton og presisjon. Det var i grenen presisjon Mikkelsen og Cartoon tok individuelt gull.

Sammenlagt ble det en 26. plass.

-Jeg er veldig fornøyd med innsatsen i alle disiplinene. I dressur kjørte vi årsbeste og har aldri vært så nærme teten. Maraton gikk også fint. Ambisjonen var topp 40, så sammenlagtresultatet ble også over all forventning.

ivind Mikkelsen verdensmester bilde2

Feilfri runde
Øvelsen presisjon foregår på en bane hvor kusk og hest må gjennom flere hinder på idealtid. Team Hedegaard gikk en feilfri runde fem sekunder raskere enn sølvplassen, og kunne dermed innkassere sin første VM-tittel. Det norske landslaget endte tilslutt på 11. plass sammenlagt. 18 nasjoner deltok og Tyskland tok til slutt gullet.

Mikkelsen satser videre på kjøringen og håper å komme tilbake også med sin andre hest Tiger.

-Skaden sitter i en sene i bakbenet, og han trenger litt mer tid til restituering. Nå går han på beite, men jeg satser på å kunne kjøre Tiger igjen neste år, sier Mikkelsen.

Med Cartoons prestasjoner i NM og VM de siste ukene har Tiger’n mye å leve opp til.

-Det blir kjempestas og komme hjem til Lunde med et VM-gull i bagasjen, forteller Mikkelsen, som begynte med enspent hestekjøring så sent som i 2005.

Du kan lese mer om Mikkelsen VM-bragt i torsdagens papiravis.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok