Nå starter golfsongen på Norsjø

De mest ivrige golfspillerne har for lengst startet oppkjøringen til årets sesong og i helgen ble banen på Norsjø golfpark ryddet klar til åpning. -Vi satser på å åpne i påskeuka, sier daglig leder Ragnar Kisfoss.

Hege Dorholt

Det ligger an til å bli en alle tiders golfsesong på Norsjø golfpark.

En relativt mild vinter har vært skånsom mot gresset og hindret både sopp og isbrann fra å skape problemer. Nå ligger greenene nygjødslet og skal bare få godgjøre seg i noen dager til, før golferne kan slippes løs på den naturskjønne parken ved Romnes.

LES MER: Foreslår nye navn på en rekke skogsveier og avstikkere i Nome

Holder litt igjen
Drivingrangen har vært åpen gjennom vinteren og noen få har benyttet seg av muligheten til tørrtrening, men det er først nå de siste dagene at stedet har begynt å våkne til liv, skal vi tro daglig leder for golfparken, Ragnar Kisfoss.

-Vi merker at folk kommer ut av vinterdvalen nå, og mange er ivrige etter å sette i gang. Selv er han opptatt av å holde litt igjen med å åpne selve baneanlegget, og forklarer det med et ønske om best mulige forhold gjennom en lang se song.

-Jeg tror at når vi holder litt igjen, i forhold til andre klubber som åpner tidlig, så kan vi få igjen for det utover sesongen, med stabile gode forhold lenge, mener han.

I helgen var det medlemsdugnad på banen der parken ble ryddet for kvist og rot. Samtidig som klubbhuset ble vasket og satt i stand.

LES MER: Da Thor Tjønnås tok et grepa tak rundt Sovjets leder 

Gratis trening for barn og nybegynnere
Og det nevnte klubbhuset fylles i disse dager opp av nye varer.

-Det kommer pakker daglig med klær og utstyr, så det blir nesten som å åpne en ny butikk når alt er på plass.  

Men det er ikke bare innholdet i shopen som fornyes. Det jobbes også planmessig med å rekruttere nye medlemmer til golfklubben og å legge forholdene til rette for at flest mulig skal kunne mestre det som har blitt en folkesport.

-Vi har endret ganske mye på treningstilbud og priser de siste sesongene og vi jobber fortsatt med å få flere lokale til å fatte interesse, sier Kisfoss.

Fra mai kan alle barn mellom seks og 18 år trene gratis på golfbanen. Det er også opprettet egne utslag med kortere distanser for de yngste, i tillegg til nye utslagspunkt mellom herre- og damepostene.

-Samtidig åpner vi nå for at alle nybegynnere og spillere med handikap over 27, kan trene gratis. Vårt ønske er at alle som har lyst til å spille golf, skal få muligheten til gode opplevelser og at det skal være enkelt å komme i gang. De første nybegynnerkursene «veien til golf» starter også i april, men det er bare å komme på drivingrangen allerede nå og prøve.

Jobber med rekruttering
Når Kanalen er på besøk møter vi Annelie Stenman på drivingrangen. Hun er en av mange som kan skrive under på at golf kan være vanedannende når man først har begynt.

-Jeg har alltid hatt lyst til å prøve fordi mange i familien spiller, men så ble det bare aldri noe av. Når vi flyttet hit til Midt-Telemark, og så nærme anlegget her, lå alt til rette, forteller hun.

Nå har hun spilt i to år, og forteller at golf nærmest har blitt som meditasjon for henne.

-Det er avkobling å gå en runde. Da tenker man ikke på noe annet i flere timer.

Hun mener det beste med golf er at du kan spille når du selv vil, og selv avgjøre hvor mye tid du ønsker å bruke på det.

-Samtidig er det sosiale veldig viktig. Det er et veldig hyggelig miljø og ikke noe press om å bli best.

Selv har hun blitt engasjert både i sporten og klubben, og har det siste året vært med å lage en handlingsplan for golfklubben.

-Vi vil fokusere videre på å rekruttere nye medlemmer, særlig barn og unge, og spesielt jenter. Vi har planlagt aktiviteter og blitt med i en nasjonal satsning fra Norges golfforbund. Det er et prosjekt som heter «Ivaretakelse». Her er 11 klubber med og vi jobber sammen om rekruttering, så jeg tror vi kan ha godt utbytte av hverandre, mener Stenman.

Norsjø golfklubb har i dag cirka 600 medlemmer, men ønsker særlig flere lokale medlemmer fra Nome.
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok