Positive tall for Bandak

Bandak AS kan vise til positive tall i mars, etter at den kriserammede bedriften leverte et underskudd på 17 millioner i 2016. Snuoperasjonen, som kan berge 75 arbeidsplasser, ser ut til å gå riktig vei for hjørnesteinsbedriften i Lunde.

Kristian Karlsen

For ett år siden så det mørkt ut for det som da het Bandak Lunde AS. Takket være nye eiere, frisk kapital, nye avtaler og solid drahjelp fra Nome kommune og det offentlige virkemiddelapparatet, lyktes det å redde avdelingen i Lunde.

-Det har vært tøffe tak i organisasjonen der vi nå har redusert antall ansatte fra 95 til 75, hovedsakelig gjennom slanking av administrasjonen. Markedet er i ferd med å ta seg opp og vi har fått tilbake gamle kunder. I mars i år så vi for første gang plusstall i regnskapet, så dette gleder vi oss over, selv om det går litt opp og ned, sier eier og styreleder Bjarne Moursund.

LES MER: Nærmere avklaring om gruvedrift på Fen 

Lokalt eierskap
Ifølge Moursund har selskapet cirka 26 millioner kroner i egenkapital, noe han beskriver som et solid grunnlag.

Bak dette ligger flere både sanering av gjeld og tilføring av frisk egenkapital.

Selskapet som i hovedsak produserer mekaniske løsninger for offshore-industrien eies av Baja AS med 51 prosent, Nome Investeringsselskap 18 prosent og Telemark Utviklingsfond med 31 prosent.

Men nå vil Bandak også jobbe for større innpass i forsvarsindustrien.

Les mer om Bandak og se hva daglig leder Joar Ajer sier om samarbeidet med yrkesskolen i Lunde i denne ukens papiravis. Eller les eAvisa her. For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok