Ulefoss vant nabokampen mot Skade

Ulefoss var best på Skades kunstgress tirsdag 16. mai 2017. Nysignert hjemmekeeper, Eskild Langkås, måtte plukke tre baller ut av nettet.

Tor Espen Simonsen

Skade – Ulefoss: 0-3 (0-2), 4. divisjon, menn (kunstgress)

Ulefoss var best på dødball og best da det gjaldt denne regntunge 16. mai-kvelden.

Rammen rundt kampen var i det store og hele litt laber. Et nabooppgjør med slike tradisjoner fortjener en bedre arena, med tribuner og lydanlegg for speaker.

Noe stort publikumsoppmøte var det heller ikke snakk om.

Roland i kjent stil
Ulefoss startet kampen ved å avfyre skudd. Langskås fikk dyttet ballen til siden. Det påfølgende hjørnesparket endte i intet. Men det var på dødball at gjestene skulle vise seg aller vassest.

Skade gav flere ganger fra seg frispark i farlige posisjoner, noe Ulefoss utnyttet bra.

Etter knappe 10 minutters spill blåste dommeren for frispark til Ulefoss. Pål Roland dundret ballen i mål i kjent stil og sørget for en tidlig borteledelse.

Grovt sett stoppet også spenningen her. Ulefoss hadde i realiteten god kontroll de neste 80 minuttene.

Lukasz Federowicz var imidlertid nær ved å spille seg til gode scoringsmuligheter, men fikk ikke stokket beina i fasen etter Ulefoss’ mål.Lite underholdning
Likevel gled Skade inn i en fase der laget tok over mer av spillet omtrent halvveis i omgangen. Men Jon Vegar Løvgren var svært effektiv for rødtrøyene da han skallet inn 0-2 målet etter cirka 40 minutter.

Lagene gikk også til pause på 0-2.

Etter hvilen var det lite underholdning å spore for den tynne rekka med publikummere som holdt ut i duskregnet.

Luke mellom laga
Skade spilte seg til flere muligheter, men ballen gikk enten over eller til side for mål, de gangene det ble avfyrt skudd.

Per Håvard Kolle punkterte kampen og scoret Ulefoss’ 0-3-mål cirka 15 minutter ut i andre halvdel.

Konklusjonen etter årets 16. mai-kamp er at Ulefoss så langt ligger best an i kampen om å unngå nedrykk av de to Nome-lagene.

Skade står fortsatt med kun ett poeng på fire kamper. Mens Ulefoss nå har «reist kjerringa» etter en treg start. Ulefoss har seks poeng etter fem kamper, og ligger bedre an enn på samme tid i fjor.

Dermed er det også skapt en luke mellom de to Nome-laga på tabellen.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok