Farmen-vri på Minidyrsku'n

Lørdag er elever og ansatte vertskap for vårens høydepunkt på Ulefoss. Minidyrsku’n går av stabelen for 15. gang og Søve venter storinnrykk og tusenvis av besøkende.

Hege Dorholt

Siden 2002 har naturbruksskolen på Søve arrangert Minidyrsku’n. Arrangementet lokker gjennomsnittlig cirka 3000 publikummere til Ulefoss og har vært en kjempesuksess gjennom mange år.

Midt i eksamenstid og travle dager stiller elever og ansatte opp for å vise frem skolen sin og alt campus Søve har å by på.

Favner hele familien
Lørdag kan man få nærkontakt med alle dyrene på Søve.

På barnas bondegård kan man skue både telemarkskyr, grisunger, lam og høns. Tanken er at arrangementet skal favne hele familien, gammel som ung. Derfor kan man få med seg alt fra ponnikjøring, hesteoppvisning, motorsagtevling og store jord- og skogbruksmaskiner.

Søveelevene står også for en natursti som kan brukes som en vandring gjennom skolens parkanlegg, samtidig som både stor og liten kanskje kommer gjennom løypa med ny kunnskap om natur og næring.

LES OGSÅ: Tett program i Lunde denne helgen: Kanalrittet, Kanalgjedda og Telemarkstreffen 

Ikke bare Søve
Men minidyrsku’n handler ikke bare om Søve og Nome videre gående skole. Arrangementet har blitt et utstillingsvindu for landbruksnæringen og mange aktører stiller med aktiviteter eller stand på markedet.

De store organisasjonene som bondelag, skogeigarlag og jeger og fiskeforeningen er på plass. Leverandører av landbruksmaskiner har også lang tradisjon for å vise frem nytt utstyr.

I tillegg kommer en rekke små aktører som foredlere og forhandlere av råvarer og mat samt en rekke lag og organisasjoner.

HUSK: Stem på Slusesliter'n 2017

Tar en Farmen-vri
Selv om Minidyrsku’n har mange tradisjonelle innslag som alle vil kjenne igjen, prøver arrangementet hvert år å fornye konseptet med nye elementer. Nytt i år er en Farmen-inspirert tevling.

Fra «portene» åpner og frem til en time før slutt kan du teste krefter og presisjon med slegga. Konkurransen går ut på slå bolter ned i en stubbe. Det blir premiering for raskeste utøver i både dame- og herreklassen og premien er gjev. Det er nemlig skolens egen Nils Østensen som er har laget noen flotte kniver i gave til mesterne, så her er det verdt å prøve lykken, får Kanalen vite.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok