Finn (13) imponerte på Minidyrsku’n

Finn Haakmeester (13) fra Lunde har hatt hestekjøring på timeplanen i tre år. I dag fikk han vist seg frem for et stort publikum på Søve.


Hege Dorholt

Nok en gang ble Minidyrku’n på Søve en stor suksess med et stort publikum. Men varmen og langhelgen gjorde nok sitt til at det ikke blir noe besøksrekord i år.

Én som har gledet seg til årets Minidyrsku i ukesvis var Finn (13).

Hest på timeplanen
Med fjordingen Tysslands Fredrik (11) har Finn øvd på å kjøre presisjon med vogn i tre år. Til daglig går 13-åringen på Lunde 10-årige skole, men noen timer hver uke har han hatt undervisning i hest hjemme hos Monica Bratt.

Finn har Down syndrom og Monica jobber på skolen, med elever som har spesielle behov. Hun så hvor flink Finn var til å jobbe i stallen, og startet et undervisningsopplegg for ham.

-Det fine med hester er at de ikke gjør forskjell på noen, og det gir mye mestrings følelse å lære å håndtere en hest, sier hun.-Fordi de kan trave fort
Det kom raskt frem at Finn har et stort konkurranseinstinkt og når Kanalen spør hva som er best med hest, er han klar i sitt svar:

 -Jeg liker hester fordi de kan trave fort.

Han forteller at han kan tenke seg å jobbe mer med hest, og drømmer om å gå skole på Søve.

-Var du ikke litt nervøs for å opptre foran så mange mennesker i dag?

-Nei.. Jo litt sommerfugler i magen hadde jeg, svarer han. Men det er tydelig at Finn har fått dreisen på de firbeinte, for han manøvrerte «Fredrik» trygt gjennom hindrene i full fart og til stor applaus fra publikum.

-Det var en perfekt gjennomkjøring av programmet, skryter kjørelærer Monica.

-Jeg vil kjøre mer, smiler Finn.

-Nei nå er vi ferdige for i dag. Finn er ikke helt fornøyd med svaret og skulle nok gjerne tatt et par runder til på ridebanen, men han går ut av hestevogna og gir kameraten «Fredrik» en klem og et kyss på mulen.

Du kan lese mer om årets Minidyrsku og se flere bilder i neste ukes papirutgave av Kanalen.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok