Scoret tre ganger med én mann mindre – så våknet Ulefoss

Det ble høydramatisk i sesongens siste lokaloppgjør mellom Ulefoss og Skade i 4. divisjon mandag kveld. Rødt kort etter 23 minutter og totalt syv mål sier sitt.

Tor Espen Simonsen

Skades spillende trener Marius Saga ble skadet i kampens første takling, og måtte bæres ut av gulkledde lagkamerater. Håvard Eriksen kom inn for Saga, men ble ikke værende ute på banen lenge.

Lynrask kontring
I løpet av en heftig periode på tre-fire minutter fikk Eriksen to gule kort, og ble sendt ut på sidelinjen igjen. Skade måtte spille med én mann mindre i drøyt 60 minutter.

I fasen før og etter utvisningen hadde Ulefoss et godt grep om kampen, og gikk opp til 1-0 ved Jon Vegar Løvgren etter 33 spilleminutter.

Men det tøffe USF-presset skapte også rom for Skade, som kort tid etterpå kontret inn en lynrask utligning ved Emil May.

Lagene gikk til pause med uavgjort stilling, 1-1.

Trygget Skade-ledelsen
Etter hvilen sørget Sander Nygård for å sjokkere hjemmepublikumet på Ulefoss kunstgress. De gulkledde så absolutt ikke ut til å være affektert av det røde kortet i første omgang, og ledet fortjent 1-2.  

Lundeheringenes andre spillende trener, Dardan Smaili, sørget så for å doble Skade-ledelsen til 1-3 kort tid etter.

Skade hadde dermed prestert å score tre mål med én mann mindre på banen og fremstod klart som det beste laget.

Men som Kanalen gjorde et poeng av i forhåndsomtalen til kampen i forrige nummer, har USF vist en enorm evne til å avgjøre viktige kamper i sluttminuttene denne høsten.

Mandagens lokaloppgjør ble intet unntak.

Merket kjøret
USFs Sondre Bjerkgården gav hjemmelaget en viktig redusering da det gjenstod rundt 10 minutter. Fem minutter senere scoret Jon Vegar Løvgren sitt andre for kvelden og skapte balanse i regnskapet. Og på overtid gikk et innlegg fra Jørgen Haukenæs direkte i mål bak Skades keeper.

Ulefoss vant 4-3 etter nok en spektakulær snuoperasjon. Resultatet gjenspeiler nok også at Skade-spillerne etter hvert merket kjøret av å være i mindretall ute på kunstgressmatta.

Snudd fire av fem
I løpet av de siste fem kampene har USF kapret åtte poeng ved hjelp av scoringer i de siste fem til 10 spilleminuttene. Bare én av de siste fem kampene har endt med tap.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok