Håper på publikumsrekord for Veterandagene

I Lunde går moter og motor hånd i hånd og nå satser Veterandagene og Victoria & Henrik på rekordbesøk til lørdagen.

Hege Dorholt

På klesbutikken Victoria & Henrik er Karin Kjeldal og Linda Gunnerød allerede godt i gang med forberedelsene til høstens moteshow. Butikken bugner av årstidens trender og skal vi tro de to lundedamene er det strikk og farger som teller i år.

-Vi er ikke kjent som den mest fargerike klesbutikken, men nå har vi hevet oss over trenden med jordfarger, brente fargenyanser og litt knallrødt. I tillegg til mye strikk ser vi også en del skinn og volanger, forklarer Kjeldal.

En styrke at flere løfter
To som definitivt ikke er like opptatt av volanger er Karl Johan Olsen og Kai Strand i Veterandagene.

Der er det praktiske arbeidsklær som gjelder. Likevel har karene funnet suksessoppskriften sammen med nettopp Victoria & Henrik.

-Nå har vi jo skapt en kobling mellom motor og moter her i Lunde, og det ser ut til å fungere veldig fint det, smiler Olsen.
 
Hovedtanken bak samarbeidet er å kunne tilby noe interessant for hele familien og dermed trekke flest mulig folk til Lunde sentrum.

-Det er helt klart en styrke at vi er flere som kan løfte frem en slik dag, mener Olsen.

Vil hedre radioprodusentene
Og arrangementet, som for fjerde år går av stabelen første helgen i oktober, vokser seg stadig større. I år blir det marked bestående av boder med frukt, honning, thaimat, husflid, pølser og spekemat i tillegg til lag, foreninger og bedrifter i sentrum.  

Veterandagene holder tradisjonen tro sine utstillinger rundt yrkesskolen og Lundevang. Og de er særlig ut etter radioapparater.

-Vi ønsker å hedre de lokale radioprodusentene som holdt til i Lunde fra krigen og frem til 1970-tallet. Vi har i hvert fall funnet frem til fem navn som bygde radioer. Hvis noen har radioer eller utstyr etter Ragnvald Lia, Jørgen Smukkestad, «Halla» Skoe, Nils Flatland eller Magne Aaneland er vi veldig interessert i å stille ut disse. Samtidig er vi på leit etter historier, informasjon og bilder fra den lokale radiohistorien, forklarer Olsen.

30 år = veteran
Veterandagene trenger publikums hjelp for å kunne stille ut tekniske og mekaniske duppeditter av alle slag. Motorkjøretøyer bærer hovedtyngden av utstillingen, men alt av utstyr er velkomment.

-Er det 30 år gammelt klassifiseres det som veteran, så da skal man ikke lenger tilbake i tid enn til 80-tallet, forklarer Kai Strand.

Arrangøren tilbyr også en kortesjetur rundt Flåbygd og har man ikke eget veterankjøretøy, så er det lov til å haike med en av lastebilene eller bussene.

-Og nytt av året er en egen bussrute fra Kanalcampingen til sentrum. Her vil en veteranbuss, som tidligere har gått i rute i Lunde, skysse folk hele dagen, forteller Olsen. Men det er faktisk ikke bare veteraner som teller denne dagen. Håpet er også å få til en utstilling og aktiviteter rettet mot barn og unge.

-Vi skal ha høyhopping og ønsker oss også olabiler og tråbiler. Her er alt av interesse, og det trenger ikke å være gammelt, understreker karene.

Deler ut premier for flere tusen
For de som er mere interessert i motene er torget foran Victoria & Henrik stedet lørdag. Som vanlig blir det kjente fjes å se på catwalken.

-Denne gang har vi fått med ansatte fra Sparebank1 Telemarks Nome-avdeling. I tillegg er det både kjente og nye «modeller» med. Vi har også prøvd å få med noen nyinnflyttere til Lunde for å presentere nye fjes, forteller Gunnerød.

Også denne gang er det Tango i Midt-Telemark som skal stå for sminke og hår. Linda og Karin lover flere konkurranser i forbindelse med moteshowet.

-Det var veldig populært i vår, så nå skal vi dele ut premier til publikum for mange tusen kroner, lover damene.

-Nå håper vi bare på godt vær og publikumsrekord. Vi håper alle kommer til Lunde sentrum 30. september, for her blir det noe å se for alle, oppfordrer arrangør-kvartetten. 

NB: Denne artikkelen stod på trykk i Kanalens papiravis torsdag 21. september.  


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok