VO-rektor: -Reagerer med sorg

To personer er bekreftet omkommet etter at en båt kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag.

Tor Espen Simonsen

-Etter det jeg kjenner til skal én av skolens lærere og én eller flere av våre elever ha vært med på en båttur i privat regi, sier Marianne Dahlseng. Hun er rektor ved Nome og Bø Voksenopplæring i Lunde.

Hjemmehørende i Bø
Etter at båten kantret klarte tre personer å berge seg i land. To personer, en 19-åring og en 20-åring, er bekreftet omkommet, mens det fredag formiddag fortsatt pågår søk etter én savnet person.

Ifølge Dahlseng er alle turdeltakerne hjemmehørende i Bø kommune.

Dahlseng opplyser at det er etablert et tilbud på skolen i dag, for en liten gruppe elever og ansatte som oppholder seg der nå i høstferien.

Det er sett ned kriseteam i både Bø, Nome og Seljord i forbindelse med ulykken.

-I løpet av helgen skal vi sammen med kriseteamene i Midt-Telemark forberede hvordan vi møter elever og lærere på en god måte mandag morgen. Vi kommer til å fortsette dette samarbeidet så lenge det er nødvendig, sier Dahlseng.

Tette bånd
Rektoren sier til Kanalen at forholdet mellom lærere og elever ved voksenopplæringen ofte blir tett.

-Alle ansatte reagerer med sorg og ser på dette som en tragisk og trist hendelse. Vår skole er en opplæringsarena, men også en viktig møteplass og et fast holdepunkt for mange. Forholdet mellom elever og lærere blir derfor veldig tett på voksenopplæringen og alle kjenner hverandre veldig godt, sier Marianne Dahlseng.

Søk og etterforskning 
Ifølge en pressemelding som ble sendt ut av politiet fredag klokken 11.00 heter det at "de involverte i hendelsen er seks personer tilknyttet Nome videregående skole og Nome og Bø voksenopplæring, hvorav fem elever og en lærer".

-Hendelsen skjedde i skolens høstferie. Politiet har sikret båten som ble brukt. Det er en del av politiets etterforskning å avdekke bakgrunnen for at personene oppholdt seg på vannet og omstendighetene rundt bruk av båten, bl.a. bruk av redningsvester. Når det gjelder nærmere identifisering av de involverte ønsker politiet å forsikre seg om at alle pårørende er varslet før vi går nærmere inn på dette. Parallelt med søk etter savnede og etterforskningen av saken arbeider politiet med å støtte krisehåndteringen i de tre involverte kommunene, heter det i pressemeldingen. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok