Kan komme 30 cm snø i Nome

Værmeldingene for det neste døgnet kan innebære store mengder tung snø. Men foreløpig er det meldt regn og sludd.

Tor Espen Simonsen

Det er sendt ut OBS-varsel både om kjøreforhold og nedbør i Telemark og Buskerud i dag, og politiet i Telemark har sendt ut denne meldingen via Twitter: 

-Telemark generelt: Politiet henstiller alle trafikanter om å være ekstra forsiktige i trafikken. Det er varierende vær- og kjøreforhold i hele Telemark hvor det veksler mellom snø og regn. Det er også meldt til dels kraftig vind flere steder fremover.

Mest på Ulefoss 
Værtjenestene Yr.no og Storm.no antyder nå store nedbørsmengder også lokalt i Nome det neste døgnet. Foreløpig går meldingene imidlertid ut på regn og sludd, med størst fare for snø i Lunde-området.

Likevel snør det altså tett mandag ettermiddag ved 14-tiden. 

Antatt nedbørsmengde mellom klokken 18.00 mandag kveld og frem til klokken 06.00 tirsdag morgen varierer mellom 22 og 30 millimeter i hele Kanalkommunen. Det varsles mest nedbør på Ulefoss.  

Omregnet til centimeter
Meteorologene anslår mellom én og to varmegrader på Ulefoss frem til tirsdag morgen, før gradestokken igjen kryper under null. Lunde skal også få plussgrader, men her det gode sjanser for litt kjøligere vær.

Ifølge en artikkel på yr.no kan man ta utgangspunkt i at én millimeter nedbør kan regnes om til cirka én centimeter snø når temperaturen ligger rundt null. Det betyr at Lunde og Ulefoss kan våkne opp til rundt 30 centimeter snø i morgen tidlig.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok