Tuftebakken gjenåpner etter 20 år

Tuftebakken har stått ubrukt i over 20 år, men nå er det nytt liv i skianlegget.

Kristian Karlsen

Da det ennå var bart gikk Geir Inge Wighus og Trond Hanssen løs på den gjengrodde Tuftebakken.

Her åpnet de opp landskapet og la grunnlaget for at det nok en gang skal være mulig å hoppe på ski i nærmiljøet.

Hoppfamilie
Etter at snøen la seg i vinter var det duket for de første svevene på over 20 år i bakken.

Tilfeldig var det heller ikke at mannen bak det første skihoppet i nyere tid var Geir Inge Wighus. Han kommer fra det man kan kalle en hoppfamilie.

-Oldefaren min var bakkesjef i Narekollen som tidligere var en av Norges største hoppbakker. Etter han har alle drevet med hopp, både bestefaren min Olaf, faren min Arne Willy og nå meg og broren min Jan Olav. Jeg deltar fortsatt i enkelte renn og vurderer NM, men vil ikke kalle meg aktiv hopper av den grunn, sier Wighus.

Ønsker seg lys
Etter sigende var Tuftebakken (K30) en av landets første anlegg med flomlys da den ble åpnet i 1949. Anlegget har også et mindre tilhørende hopp som må repareres før det kan tas i bruk.

Wighus tror området kan få nytt liv ved hjelp av dugnadsinnsats til sommeren - og lys, slik det var før i tiden.

-Nå som det ikke er lys, begrenses aktiviteten for de aller fleste til kun helger. Jeg tror bakken var en av de første i landet som fikk lys, og det hadde vært veldig fint om vi kunne fått dette tilbake, slik at det kan være aktivitet her også på ukedager, sier Wighus.

70-årsjubileum
I 2019 er det 70-årsjubileum for Tuftebakken, men allerede i februar/mars i år planlegger kompisene Wighus og Hanssen et uoffisielt hopprenn. Da vil det også bli laget noen mindre hopp for barn, slik at alle kan delta.
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok