Full fart i Skjellaugfjellet

Alpinbakken i Skjellaugfjellet holder åpent hver kveld i vinterferien, og dugnadsgjengen i Skade lover flotte forhold.

Hege Dorholt

NB: Se flere bilder fra Skjellaugfjellet i torsdagens papirutgave av Kanalen. 

I vinterferieuka har Skades alpingruppe inngått et samarbeid med skigruppa. Det gjør det nå mulig å ta i bruk hele bakken, fra topp til bunn.

-Vi har fått låne snøscooter og kan dermed kjøre folk opp den nedre delen av anlegget, hvor det ikke er trekk. Dermed er Skjellaugfjellet også egnet for uerfarne eller yngre barn. Den øvre delen av bakken er som kjent betjent av et T-trekk og er en betydelig brattere trasé, sier Runar Westengen fra alpinstyret.

-Må ikke gi seg
En av de som planlegger å tilbringe store deler av vinterferien i bakken er Kristoffer Jønholt (12). Mandag kveld testet han forholdene og kunne avlegge følgende rapport:

-Bakken er veldig bra. Jeg har ikke kjørt veldig mye før, men har fått prøvd meg på litt skikkelig kjøring i år. Jeg vil anbefale den nederste delen for nybegynnere for det er ganske tøft øverst, forteller han.

Og for å mestre det bratte Skjellaugfjellet har han følgende stalltips:

-Man må ikke gi seg, selv om man tryner litt.

Drømmer om glansdagene
Dugnadsgjengen har heller ikke tenkt å gi seg med det første. De håper folk får øynene opp for det lokale alpintilbudet og drømmer om å ta anlegget tilbake til gamle høyder.

-Vi ser i de gamle loggbøkene som ligger her, at det på 1970-tallet var mange 100 barn i bakken hver kveld. Vi håper selvsagt at så mange som mulig vil benytte tilbudet, og kan friste med langt rimeligere priser enn i andre anlegg, forklarer Westengen.

Som Kanalens lesere vet er det Øyvind Storhaug som har vært primus motor for å holde liv i Skjellaugbakken de siste årene, og Westengen berømmer innsatsen.

-Det hadde aldri vært et anlegg her i dag om det ikke var for Øyvind. Nå har vi heldigvis fått med flere nye som også er interessert i å opprettholde et tilbud, men vi ønsker oss flere som kan være med å ta i et tak, sier han.

Maskintrøbbel
Mandag kveld var et titalls barn og voksne på plass i bakken og stemningen var upåklagelig. I tillegg til perfekte snøforhold kunne alpingruppa friste med pølsegrilling og brus. Men åpningen var ingen selvfølge etter store utfordringer med bakkeutstyret de siste dagene.

-Den gamle tråkkemaskina har havarert. Først røk det ene beltet og nå har vi trøbbel med lekkasje i hydraulikken. Jeg må få rette en takk til Hans Kristian Fahre som har brukt mange dugnadstimer for å hjelpe oss med maskina, sier Westengen.

Bakken er tråkka både til fots og med maskin de siste ukene og sålen er meget solid. Selv uten ny snø, vil forholdene holde i lang tid fremover, og alpingruppa håper å holde åpent så ofte som mulig. Frem til helgen vil anlegget være åpent på kveldstid, men det planlegges kjøring på dagtid lørdag, om interessen er der.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok