Tråkker til for barnekreftsaken

Rune Nilsen (49) fra Ulefoss er en ivrig syklist. Nå kombinerer han interessen med engasjementet for barnekreftsaken og skal tråkke seg hele veien fra Oslo til Paris med Team Rynkeby.

Hege Dorholt

I 2013 opplevde Rune Nilsen alle foreldres store mareritt da hans eldste sønn fikk kreft. To år med usikkerhet og behandling endte heldigvis godt og gutten er i dag frisk, selv om han fortsatt må gå til kontroller.

-Det å ha opplevd at eget barn fikk kreft har gitt et brennende engasjement for barnekreftsaken, og det er naturlig nok min største motivasjon for å bli med på dette sykkelprosjektet, forteller han.

Team Rynkeby
Team Rynkeby ble startet i Danmark i 2002 og er et veldedighetsprosjekt der hobbysyklister sykler sammen fra Skandinavia til Paris. Totalt består teamet av cirka 1900 syklister fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene. Rune Nilsen deltar for første gang og skal delta for Team Rynkeby Oslo.

-Vi starter i Oslo og tar Kielferga før vi setter oss på sykkelsetet og skal tilbakelegge 140 mil før vi kommer til Paris etter sju dager. Det blir mellom 18 og 20 mil hver dag, forklarer Nilsen.

Håndplukket
Det spesielle sykkelrittet er ingen konkurranse, og litt av poenget er at alle skal sykle samlet inn til Paris. Men det er heller ingen tvil om at turen krever god form, og Rune ligger i hardtrening for å være klar når startskuddet går, første uka i juli.

-Jeg trener jevnt hele året. Det nytter ikke å starte nå, da er det allerede for seint, mener han.

Rune har benyttet sykling som treningsform i mange år og trener spinning hele året. Om vinteren blir det også litt ski, men så fort våren kommer er raceren ute på asfalten.

-Deltakerne er håndplukka gjennom en søknadsprosess for å sikre at alle er i form til å klare distansen, forklarer han.

Sår både her og der
Selv om han gleder seg til opplevelsen, vedgår Nilsen at han også gruer seg litt til det lange rittet.
-Det er jo mange mil på sykkelsetet og man kan bli sår både her og der, smiler han.

-Været kan også bli en utfordring, men jeg tror det blir utrolig fint å være én av nesten to tusen syklister som skal sykle inn i Paris, legger han til.

Nilsen tror det blir godt å ha med seg erfaring fra andre ritt. Tidligere har han deltatt i Birken to ganger, samt både Telemarkskanalrittet og Telemark Tours.

-Og før Oslo-Paris skal teamet delta på sykkelrittene Lillehammer-Oslo og Tyrifjorden rundt. Dessuten har vi fellessamlinger hver måned hvor vi sykler maratondistanser på et senter i Oslo.

Ønsker seg sponsorer
Selv om sykkelopplevelsen i seg selv er stor, så er hovedmålet med arrangementet å sette fokus på barn med kreft og samle inn penger til barnekreftforskning.

-I fjor samlet Team Rynkeby inn 7,4 millioner kroner til Barnekreftforeningen. Hver syklist er ansvarlig for å finne sponsorer og samle inn så mye som mulig. Allerede har han fått med seg noen lokale sponsorer. Men Rune håper at flere har lyst til å være med på å støtte saken.

-Det er en utfordring å finne gode bidragsytere, men jeg vil gjerne sende en stor takk til Tveito Maskin, Søve AS og EFD Induction, som har støttet meg. Om du ønsker å bidra kan du benytte www.team-rynkeby.no. Her går man inn på «Gi et bidrag til kampen mot barnekreft» og søker opp Rune Nilsen.

-Man kan bidra med det man vil og det finnes egne sponsoravtaler for bedrifter. Jeg er jo ny på dette her og har ikke opparbeidet meg så mange avtaler ennå, men det hadde vært stor stas og klare å samle inn en pen sum til en så god sak. Alt jeg samler inn går uavkortet til å hjelpe kreftsyke barn og deres familier.

Og hva tenker så familien om pappas store engasjement?
-De synes det er veldig fint at jeg vil være med å synliggjøre barnekreftsaken på en slik måte, sier Rune.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok