Et godt stykke avisarbeid fra Lunde-elevene

Elevene fra 10-trinn i Lunde har laget en ny utgave av den tradisjonsrike Lundeheringen. Dette er skolens 20. utgave av skoleavisa.

Hege Dorholt

Det er et godt stykke avisarbeid elevene har gjort, og resultatet er en innholdsrik avis av mange fine artikler med god lokal vinkling. Her har elevene kommet med sine egne forslag til saker og samarbeidet om innhenting og skriving.

Lundeheringen har lange tradisjoner ved Lunde 10-årige skole og årets utgave er nummer 20 i rekken.

Mye god læring
Det er lærer Mette Hegna Borgen som har vært redaktør og veiledet 10. klassingene, men innholdet står de for selv.

-Lundeheringen skal være et elevprodukt med fokus på det elevene selv er opptatt av fra lokalsamfunnet. Vi startet med en idédugnad og jeg synes ungdommene fant fram til mye godt stoff, sier hun.

Norsktimene er benyttet til arbeidet, men mange fag kommer til anvendelse i prosessen.

-Det er mye god læring gjennom å jobbe med avis. 10. klassingene har tatt seg av alt fra henvendelser, oppfølging, økonomi og selve skrivinga, får Kanalen opplyst.  

Går til klassetur
Årets 10. trinn i Lunde består av én klasse med 29 elever. Samtlige elever har bidratt til avisa, og de har jobbet med prosjektet i en måneds tid.

-Denne gang har hele klassen delt på arbeidet med å selge annonseplasser til lokale bedrifter. I tillegg har vi hatt en deskgjeng som har jobbet som en avisredaksjon og sydd avisa sammen. Skribentene har samarbeidet tett og jobbet med intervjuer og artikler, forklarer læreren.

Blant temaene man kan lese om i årets Lundeheringen finner man veiprosjektet Kaste-Stoadalen, rus blant unge, voldtektstatistikk, skolehverdag og idrett samt flere intervjuer. Det er gjennomarbeidede artikler som vitner om at elevene har jobbet grundig med tematikken og skrivearbeidet. Det er også ungdommene som selv har vært rundt på dørene og solgt produktet.

Dersom du ikke har fått tak i et eksemplar, kan du kontakte skolen. Også denne gang går overskuddet av avissalget til klassens reise til Polen med Aktive fredsreiser, hvor de blant annet skal besøke konsentrasjonsleirer.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok