Konfirmantene går for rent vann

Rent vann, solide toaletter og god hygiene til flyktninger er stikkordene når Kirkens Nødhjelp samler inn penger til årets fasteaksjon. Tirsdag 20. mars får innbyggerne i Nome besøk av de lokale konfirmantene i forbindelse med årets Fasteaksjon.

Hver dag drikker millioner av mennesker skittent vann. Følgene kan være alvorlige sykdommer og i verste fall død. Alle mennesker har rett på rent vann, men for at det skal skje, trengs en innsats. Nettopp derfor deltar kirker over hele landet i Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Holla og Helgen menighet og Lunde og Flåbygd menighet er intet unntak.

Her stiller konfirmanter og andre frivillige opp for å støtte opp under innsamlingsaksjonen.

-Ja, vi elsker dette vannet
Årets fasteaksjon har fått den treffende tittelen «ja, vi elsker dette vannet.» Og for at rent vann skal bli en realitet er fasteaksjonen avhengig av støtten fra norske givere.

-Pengene vi får inn gjennom Fasteaksjonen gir oss en økonomisk muskel som gjør det mulig for oss å reagere raskt når en krise oppstår, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Hun understreker videre viktigheten av rask innsats.

-Støtten fra det norske folk gjør at vi kan handle raskt og redde liv, sier hun.

Lang tradisjon
Årets aksjon er det den 51. i rekken der frivillige over hele landet samler inn penger ved å gå fra dør til dør eller arrangere ulike tilstelninger.

-Også i år skal menighetene i Nome gjøre en innsats for Kirkens Nødhjelps arbeid. Det å gi av det man har og vise omtanke for andre, er viktige verdier for oss som kirke. Gjennom Fasteaksjonen får vi muligheten til å hjelpe medmennesker over hele verden, forteller Ellen Grimstad Nilsen, aksjonsleder i Holla og Helgen menighet.

Hun oppfordrer samtidig til å ta godt imot konfirmantene når de kommer. Har du ikke kontantene klare, er det også muligheter for å gi via Vipps eller SMS, legger hun til.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok