Nytt bibliotek på Ulefoss tar form

I slutten av måneden står det nye biblioteket på Ulefoss ferdig. Biblioteksjef Kristin Kleppo Grøndalen gleder seg til å flytte inn.

Hege Dorholt

 -Vi gleder oss veldig. Etter at vi ble folkebibliotek og senere flyttet ut av de gamle lokalene, har vi ikke hatt en normal arbeidshverdag. Det har vært en lang prosess med mye usikkerhet, så nå skal det bli godt å komme i havn her, forklarer biblioteksjefen.

Om tre uker skal bygget etter planen stå klart og det planlegges en offisiell åpning i starten av november.

Gjenbruk
Kanalen har fulgt det politiske arbeidet frem til et nytt bibliotek tett, og skrev nylig om at prosjektet har kostet over 14 millioner.

Biblioteksjefen forteller at det er jobbet hardt for å holde kostnadene nede.

-Vi har i samarbeid med Norsjø arkitekter og de ansatte på samfunnshuset, vært med på å utforme hvordan det nye biblioteket skal bli. Da har vi hatt fokus på gjenbruk av interiør, og flerbruksløsninger.

Sitter igjen med mye
Ifølge Kleppo Grøndalen sitter man igjen med mye mer enn et rent bibliotek.

-Vi får et fleksibelt bygg med mange nye muligheter. Det har jo blitt nevnt at Gleden blir mindre. Men nå blir dette et rom med foldevegg inn mot biblioteket, og kan utvides ved behov. Det gir mange muligheter fra begge sider av veggen. I tillegg er det nytt ungdomsrom og medierom og sambruk med resten av Samfunnshuset. Et større kollegium og tilhørighet til galleri, storsal, kiosk og vestibyle gir også helt nye sjanser til å tilrettelegge arrangement og samarbeidsprosjekter, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen 

Stor tilgjengelighet
Biblioteksjefen peker på bedre tilgjengelighet som et stort pluss ved det nye biblioteket.

-Jeg synes at vi nå får en veldig fin plassering i Samfunnshuset med tilknytning til idrettshallen og nærhet til Ulefoss Senteret og god parkering. Jeg tror det kan gjøre at vi får nye grupper inn på biblioteket.

Meråpent gjør også at publikum har større tilgang enn tidligere.

-Vi har veldig gode erfaringer med den løsningen i Lunde og endelig får vi dette også på Ulefoss.

Åpner i november
Kleppo Grøndalen føler biblioteket har vært savnet på Ulefoss. Og håper mange tar i bruk det nye huset.

-Det er viktig for oss at brukerne også er med på å forme biblioteket og hva det skal brukes til. Det er hele befolkningens bibliotek og alles eiendom. Det er det som er så fint og unikt med bibliotek, sier hun og minner om at tilbudet i Lunde ikke vil lide av nyåpning på Ulefoss. I starten av november planlegges en markering med snorklipping, kake og underholdning

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok