-Vi skal fylle Ulefosshallen

Eirik Røimål, Even Parkstad og Vegar Jenssen i USF Futsal, frykter ikke at de har tatt seg vann over hodet. Men de har satt seg et «hårete» mål.

Tor Espen Simonsen

De tre futsalgutta har planen klar. Ved hjelp av emneknaggen #fyllhallen i sosiale medier, ønsker de å lage folkefest i seriekampen mellom USF Futsal og Skarphedin lørdag 1. desember.

Dette blir også årets første oppgjør mellom de to naborivalene som kniver om å være best i fylket.

Tapte på målstreken
Bøheringene har imidlertid en vei å gå. Ulefoss har vært det klart beste futsallaget i Telemark med fire topplasseringer i 1. divisjon på seks forsøk. I fjor vant de serien igjen, og kom helt til finalen i omspillet om en billett til eliteserien.

-Vi tapte på målstreken, men målet er opprykk i år, sier trener Eirik Røimål.Prisen for å bli bedre
Omspillet i Bodø kostet futsallaget 25 tusen, og ble finansiert av egenandeler og en velfylt botkasse. Men dersom de rødkledde fra Trillebårbyen klarer målet og ender opp i landets øverste serie, vil det koste mer. Mye mer.

Ifølge Røimål har sammenlignbare klubber et budsjett på 110 til 130 tusen kroner, som følge av lange reiseavstander. Eliteserien rommer syv lag i Midt- og Nord-Norge. Både fly og hotell blir dermed nødvendig. USFs budsjett lyder i dag på fattige 10 tusen. Og det er her emneknaggen #fyllhallen kommer inn i bildet.

«Folkets kamp»
Nå planlegges idrettsfest, med aktiviteter og leiker for barn i forkant, underholdning i pausen, og selvsagt blodalvorlig futsalkniving mellom to rivaliserende klubber på parketten.

-Vi har valgt å kalle dette #fyllhallen, etter inspirasjon fra «Folkets kamp» som NFK og andre har gjennomført, forteller Even Parkstad som både spiller for NFK i 1. divisjon og USF Futsal.

Tanken er at publikum kommer gratis inn. Samtidig skal bedrifter og samarbeidspartnere utfordres til å gi en skjerv per tilskuer. Hvis klubben verver deg,
til eksempelvis å betale én krone per tilskuer, må du punge ut 276 kroner hvis gjengen på bildet lykkes med å fylle hallen. Og det er et stykke frem til makskapasiteten på 276 tilskuere, fra den forrige futsal-rekorden da USF trakk 180 til 1. runde i cupen i 2013.

-Pengene skal gå til sportslig satsing på futsalen, forteller Vegar Jenssen. Bedrifter som sier ja til å bidra, loves gjenytelser i fleng. Blant annet ved at firmalogoen blir godt synlig i hallen, i kampprogram og gjennom markedsføring i sosiale medier.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok