Ole Halvor (47) er ny trener for Skade/USF

Når USF og Skade slår sine pjalter sammen og danner et superlag i Nome, skal også trenerkabalen legges. Ny hovedtrener blir meritterte Ole Halvor Kolstad (47) fra Lunde.

Tor Espen Simonsen

Kolstad ble lansert som hovedtrener på et spillermøte for Skade/USF onsdag kveld.

Det er ikke bare på banen at USF og Skade har hatt utfordringer de siste sesongene. Også på trenersiden har lagene fremstått med vekslende attraktivitet.

KANALEN I DAG: Slik «sniker» folk i bomstasjonen

Det heteste navnet i trenerdiskusjonen denne gangen har hele tiden vært lundehering og tidligere junior-elitetrener i Odd, Ole Halvor Kolstad. Kolstad beskrives som en «drømmekandidat» med godt rykte.

Han har selv spilt aktivt på høyt nivå gjennom en årrekke, og kan vise til resultater som trener.Brenner for prosjektet
-Sammenslåingen av lagene skal bli en positiv greie for Nome, og starten på Nome fotball. Det er det første jeg tenker, sier Kolstad til Kanalen.

-Egentlig har jeg ikke tid til et sånt oppdrag, men jeg brenner for prosjektet. Når du ser på årskulla som kommer opp, må vi samarbeide for å få til et godt tilbud til de som har lyst til å spille fotball.

Samtidig avviser Kolstad at Skade/ Ulefoss blir et «kjøpelag» med mål om opprykk til 3. divisjon etter kort tid.

LES MER: Se hva Dag-Eilev Fagermo sier om Kolstad i dagens Kanalen

«Trener-attraktivitet» kan defineres som trenerens tiltrekningskraft på spillere fra andre klubber. Men der setter Kolstad ned foten.

Skade/Ulefoss må gjøre bruk av spillermateriellet som finnes i dag. Forsterkninger skal hovedsakelig skje ved at spillere med tilknytning til USF/Skade vender «hjem».

IKKE ABONNENT? Bestill her

-Nå jobber vi med å få på plass et profesjonelt apparat, og det blir en ganske annen hverdag for spillerne når vi kommer i gang, sier Kolstad som varsler flere og bedre økter.«En likeverdig greie»
Han ønsker å bygge et sammensveiset lag med vinnerkultur, skreddersydd for utøvere som vil å trene mer og satse på fotball. For å få tidskabalen til å gå opp skal oppgavene fordels på flere. Magne Sturød og Morten Grini har allerede takket ja til å være en del av teamet, i tillegg antydes keepertrener og andre funksjoner. Egen avtale om fysioterapeut er også ventet.

Kolstad sier teamet må dele på oppgavene, for å gi mer kvalitet og mindre belastning på hver enkelt. Samtidig vil spillernes «nye hverdag» innebære tøffere konkurranse om spilletid.

-Folk må prestere, men vi starter med blanke ark alle sammen.

-Blir det en utfordring å spleise to lag fra to ulike klubber?

-Vi skal være klare på at dette er en likeverdig greie. De som er interessert i å trene mer enn før skal få muligheten. De som ikke er helt der, får likevel et tilbud ettersom vi har planer om to lag. Vi kommer til å bruke tid utover vinteren og sørge for at folk blir godt kjent. De første treningene starter allerede i desember, men først i januar rulles prosjektet ut i sin helhet.

 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok