Villa Lunde fikk kulturprisen

Nome kommunes kulturpris går i år til ekteparet Elisabeth de Lunde og Jakob Zethner. Ungdomsstipendet går til Stine Cecilie Bjerklund (16).

Tor Espen Simonsen

Prisene ble delt ut onsdag kveld, under arrangementet Frivillighetens fest – et samarbeid mellom Sparebankstiftelsen – Holla og Lunde og Nome kommunen.

Maler- og musikkunst
Jakob og Elisabeth på Villa Lunde får kulturprisen på bakgrunn av at begge er aktive kulturentreprenører, som «representerer forskjellige kunstarter av høy kvalitet i Nome: Elisabeth med sin malerkunst og Jakob med sin musikkunst», heter det i begrunnelsen for kulturprisen.

Arrangementene på Villa Lunde trekker publikummere fra både lokalsamfunnet, regionen og turister. Både utstillingene og konsertene på Villa Lunde har på få år rukket og bli svært populære, og frammøtet øker år for år.-I tillegg er ekteparet engasjert i lokalsamfunnet og stiller villig opp til ulike arrangement. Engasjementet og drivkraften ekteparet viser har skapt en unik kulturarena som tiltrekker seg kjente artister fra inn –og utland, heter det videre.

I dagens utgave av Kanalen kan du lese mer om de planlagte juleaktivitetene på Villa Lunde.

LES MER: Se hvem som fikk gaver av Sparebankstiftelsen i dagens Kanalen 

Sterke prestasjoner av stortalent
Ungdomsstipendmottaker Stine Cecilie Bjerklund er 16 år og kommer fra Ulefoss. Bjerklund satser fullt på konkurranseskyting, og har allerede skaffet seg gode pallplasseringer i flere år.


(Foto: Helge Lund)

Konkurranseskyting er en dyr sport, og hun søker ungdomsstipendet for å kunne ha muligheten til å videreutvikle seg og utmerke seg enda bedre innen sin valgte sport. Av gode plasseringer nevnes seier i Vardenfinalen i både 2017 og 2018, seier i samlagsmesterskapet «Telemarksmesterskap» på bane i 2016, og seier i samlagsmesterskapet «Telemarkmesterskap» i feltskyting i både 2017 og 2018. Hun fikk andreplass i Sørlandsmesterskapet for skyting 15 meter i 2018, tredjeplassen i Landsdelsstevnet for skyting 15 meter i 2017, i tillegg til mange flere gode plasseringer.

På Landsskytterstevnet i 2018 (bane) fikk Bjerklund en solid 9. plass. Stine Cecilie er engasjert og motivert og ønsker å satse på å konkurrere med de beste og få en plass på landslaget, heter det i begrunnelsen.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok