Hederspris til Lillian Nilssen (75) etter mer enn 50 år i tjeneste

Denne uken ble tidligere fylkesbiblioteksjef Lillian Nilssen (75) tildelt Nome kommunes hederspris for sin formidable arbeidsinnsats og et drivende engasjement i over et halvt århundre.

Tor Espen Simonsen

Nilssen var sjef for Fylkesbiblioteket på Ulefoss i over 50 år, og bygde opp biblioteket til å bli en verdifull kulturinstitusjon i Nome og for bygdene rundt, heter det i begrunnelsen.

LES OGSÅ: Ett skritt nærmere for USF og Skade 

Synlig leder
Mandag ble innsatsen hedret med julesanger fremført av Stian Dalen, mat, tale fra ordfører, diplom og gave. Hedersprisvinneren selv var overrasket, rørt og glad over å motta prisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen: 

Nilssen er kjent for sitt høye tempo og sterke synlighet som leder, men også for sitt samfunnsengasjement og sine talegaver. Siden hun ble pensjonist for fem år siden, har hun gjort seg bemerket med flere innspill i den offentlige debatten lokalt i Nome. Ikke minst i form av leserinnlegg i Kanalen.  

Bokbuss og data
I begrunnelsen for Hedersprisen 2018 trekkes det blant annet frem at hun inviterte til bibliotekbesøk for skoleklasser og bidro til de unges interesse for verdifull litteratur. Samt at biblioteket ble utviklet til en sentral møteplass i Nome.

Lillian Nilssen-Hun åpnet også opp biblioteket for lokale kunstnere som her fikk muligheter til å vise fram sine produkter, og hun tok initiativet til at bokbussen ble en verdifull kulturspreder i Bygde-Telemark. Selv om den trykte boka stod henne nærmest, fulgte hun også godt med på utviklingen i samfunnet for øvrig. Nilssen var en aktiv pådriver da datamaskinene ble et viktig verktøy. Hun fikk tidlig installert maskiner til allment bruk på biblioteket og inviterte spesielt eldre for opplæring, heter det.-Hennes engasjement og måten hun klarte å formidle de store følelsene som finnes i en god bok, har vært med på å forme hvilken rolle biblioteket har i dagens Nome, og det er mange som vil takke hedersprisvinneren for historiene hun har gitt nomehæringer i mange tiår, står det i begrunnelsen.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok