Kretsen sier trolig betinget ja - USF og Skade ett skritt nærmere felles A-lag

Telemark fotballkrets sier trolig et betinget ja til Skades og USFs store plan om å slå sammen fotballag helt opp til seniornivå i Nome.

Tor Espen Simonsen

De to naboklubbene ønsker å stille med såkalte sammensatte lag (felleslag) både for gutter/jenter, junior og senior. Det er sistnevnte som har vakt mest oppsikt lokalt, men også hodebry for kretsen, slik Kanalen skrev sist uke.

Faksimile fra Kanalen 13. desember 2018

Må starte fusjonsprosess 
Kretsstyret hadde saken til behandling tirsdag, og vil etter det Kanalen erfarer trolig si et betinget ja: 

Det omfattende samarbeidet som USF og Skade har søkt om for 2019-sesongen, forutsetter at hovedforeningene i Skade og USF fatter et konkret årsmøtetvedtak om «Nome fotball» til våren. 

Gjelder kun fotball
Det kreves ikke et formelt sammenslåingsvedtak, men idrettslagene må starte en prosess med sikte på sammenslåing på fotballområdet.

Meld deg på Kanalens nyhetsbrev (gratis) 

Det betyr i praksis at fotball som undergruppe i USF og Skade kan bli avskaffet, og at det istedenfor etableres et nytt fotballidrettslag som blir felles for hele Nome. En annen tenkelig modell er at de «lokale» fotballgruppene for Ulefoss og Skade videreføres for barnefotballen, mens fotball for ungdom og senior samles i en egen klubb. 

GAVETIPS: Kjøp gavekort på Kanalen hos Lunde bok og papir eller Ringstad kiosk. Passer perfekt for barn, barnebarn, onkler, tanter, venner og bekjente.  

Dersom et slikt årsmøtevedtak ikke kommer på plass, vil Telemark fotballkrets kreve individuelle vurderinger for hvert enkelt lag. Signalene går på at samarbeidet som allerede er startet for ungdom og kvinner, kan fortsette som før. Men det er høyst usikkert om kretsen tillater samarbeid på seniornivå - uten det nevnte årsmøtevedtaket. 

Les også: Hederspris til Lillian Nilssen 

Det er viktig å presisere at årsmøtene i USF og Skade kun behøver å starte en prosess, og at det ikke skal fattes et konkret sammenslåingsvedtak i første omgang. Det må også presiseres at en eventuell sammenslåing kun vil gjelde for fotballområdet. 

Artikkelen fortsetter under annonsen: 

Ikke fått svar ennå
Leder i USF, Gøran Simonsen, sier til Kanalen at Skade og USF ikke har fått oversendt vedtaket fra kretsen. Han legger til at han oppfattet signalene på tirsdagens møte i kretsen som positive.

-Men vi har ikke fått noe lovnad ennå, presiserer han.

En endelig avklaring fra Telemark fotballkrets er ventet innen kort tid. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok