Bondelaget tar imot gamle juletrær

Holla bondelag inviterer alle til å bli med på en juletredugnad og samtidig støtte en god sak. Nå kan du levere treet til flising på Holla gård.Hege Dorholt (tekst og foto) 

Det var Henrik Kjeldsen i bondelaget, som kom opp med ideen.

-Jeg mener å ha sett et lignende opplegg andre steder. Så ser vi jo at mange trær blir slengt ut når julefeiringa er over og blir liggende lenge. Jeg har til og med hørt noen si at de ikke ville kjøpe naturtre, fordi de ikke viste hva de skulle gjøre med det etterpå, forklarer han.

Flis til skigruppa og penger til barneavdeling
Nå tilbyr bondelaget å ta imot juletreet for deg.

Det kan leveres på oppmerket plass ved Holla gård, frem til 15. januar.

-Man må selv sørge for å få treet opp hit, så her kan nabolaget gå sammen om å få ryddet trær, foreslår Anders Hjelseth.

Det koster minimum 50 kroner å levere fra seg et juletre. Og da vil bondelaget sende det gjennom fliskutteren for deg.

-Flisa skal vi gi bort til USFs ski- og løypelag, som trenger materiale i skiløypene. Pengene for leveringen skal gå til barneavdelingen på Sykehuset Telemark, forklarer Hjelseth.

Flere fluer i en smekk
Hjelseth og Kjeldsen stoler på at folk kommer til å betale, og har brøytet plass for leveringen.

-Så setter vi opp et skilt med Vipps-nummer, som folk kan benytte. Vi har satt minimum 50 kroner, men det er selvsagt lov til å gi mer. Bondelaget gjør dette som ren dugnadsinnsats, så alle pengene som kommer inn vil gå uavkortet til barneavdelingen, bedyrer Hjelset.

-Her slår vi flere fluer i en smekk. Man får rydda opp, og samtidig bidratt med noe positivt, både for skigruppa og barneavdelingen, legger Kjeldsen til.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok