Tveito Maskin: 135 millioner i reserver

Denne uken landet Tveito Maskin en ny storkontrakt verdt 36 millioner kroner. Dermed er Lunde-bedriftens ordrereserver oppe i 135 millioner kroner, noe som er mer enn forventet årsomsetning.


Tor Espen Simonsen

Jobben til 36 millioner kroner går ut på å bygge om Landsmannstorget i Skien, fra en asfalt- og betongjungel til en grønn park og knutepunkt for kollektivtrafikken.

 Det er klart det er positivt for oss med en så stor jobb. Entreprisen er på 36 millioner kroner før moms, forteller daglig leder Hallgeir Lie.

Arbeidet på Landmannstorget starter så fort frosten forsvinner, og skal stå klart i løpet av høsten i år.

Store prosjekter
Men dette er ikke den eneste storkontrakten som er landet av Tveito Maskin. Selskapet har fortsatt rundt 20 millioner kroner igjen av avtalen i Mælagata i 2019. I tillegg går det større prosjekter ved et kraftverk i Drangedal og knyttet til neste byggetrinn i Nordbøåsen (Bø). Tveito har også fått oppdraget på Jernverkstomta på Notodden, der et større område skal utvikles til næring og bolig. Her lyder entreprise på 39 millioner kroner.

Litt under budsjett - men overskudd 
2018 endte litt under budsjett for Lunde-bedriften, blant annet på grunn av den harde vinteren. Men overskuddet vil lande på snaue fire millioner kroner i pluss, opplyser Hallgeir Lie.

- Ut ifra vinteren må vi si oss fornøyd, men det er litt i underkant av hva vi hadde håpet på, legger han til.

Selskapets ordrereserve på 135 millioner kroner, tilsvarer litt over en normal årsomsetning for virksomheten som ble kåret til Årets bedrift i Nome i 2018 (se bildet).

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok