Inviterer til fest på kvinnedagen

Det er riktignok ørsmå innslag av politikk, men i all vesentlighet blir 8. mars-markeringen på Spiseriet en fest. Det er med overlegg, sier Mette Sanden.Tor Espen Simonsen

-Siden kvinnedagen i år faller på en fredag, benytter vi anledningen til å lage fest. Det synes jeg vi kan i et land som er så likestilt som Norge, sier arrangør Mette Sanden i Øvre Verkets venneforening.

Metoo og abort
Ifølge Sanden stelles festlighetene i stand i takknemlighet for alle kvinner som har gått opp stien og vunnet viktige kamper gjennom historien.

- Det er klart det fortsatt er saker å kjempe for. Både Metoo-bevegelsen og den nye debatten rundt abort, viser dette. Det samme kan man si om lav kvinneandel i ledende roller i næringslivet. Og det er krefter som ønsker en annen utvikling.

-Samtidig har vi mye å feire, legger hun til.

HOLD DEG OPPDATERT: Gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Fire kvinnelige vokalister 
Kvelden på Spiseriet er altså ikke helt upolitisk. Nomes AP-ordfører, Bjørg Tveito Lundefaret, er invitert til å holde appell.

Utover dette består festen av både mat, drikke og kulturelle innslag.

- Vi har fått på plass fire lokale, kvinnelige vokalister; Tone Haatveit Johansen Linda Thorstensen, Barbro Wiersdalen Marthinsen og Bente Lysgård Jørgensen. Bandet består av Bård Browning Johansen, Helge Lund, Magnus Lillefjære og Runar Johansen.

LES MER: Øya Munken er solgt (for abonnenter) 

-Siden dette er kvinnedagen, er det kanskje kun damer som kommer inn?

-Neida, i 2019 står vi sammen om kampen, og alle kjønn er selvsagt velkommen, sier Sanden. Markeringen i morgen kveld, er det
andre kvinnedagsarrangementet i Venneforeningens regi. I 2018 trakk arrangementet 25 deltakere.

ALT DU TRENGER Å VITE: Fensfeltet og Ree-mineralene (video)

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok