Full rulle på Lundevang

At Blæsekompaniet og Lundevang Filmklubb slår pjaltene sammen og lager to dagers film- og musikkfest på Lundevang, er helt naturlig.

Tor Espen Simonsen


Sammen representerer de mye av oppturen til «nye» Lundevang. På hver sin kant har begge hatt dundrende suksess med sine respektive musikkvelder og filmvisninger. Samtidig har den grunnleggende filosofien vært lik: Hvis det skal lages fest for voksne, skal det også være et alternativ for barn.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

To dager til ende
Fredag starter «Filmkompanifesten» med en familievennlig bolk, som består av en kortfilmfestival for barn, etterfulgt av konsert med Blæsekompaniet og gjester.

Tre norske kortfilmer settes opp og vises på et flunkende nytt lerret til nærmere 40 tusen kroner. De tre kortfilmene er: Myrull, Pontus og tryllestaven og Bendik og Monsteret.

- Vi kommer til å si litt om hver film i forkant, og det blir selvfølgelig popkorn og brus. Lørdag vises Walk the Line for de voksne. Vi ønsket oss en musikkfilm, som gjør det mulig å gå til baren innimellom, uten at man mister handlingen. Mange alternativer var oppe til diskusjon, men vi falt ned på historien om Johnny Cash, forteller Helge Strand i Lundevang filmklubb.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Frank Sinatra
- Fredag spiller vi en kortere versjon av forestillingen vi skal ha på lørdag. Det blir ett sett da og to sett lørdag. Vi presenterer utdrag fra The Commitments og Blues Brothers, og nye storbandlåter, sier Hans Hedenstad som lover Frank Sinatra-stemning og ekstra trøkk denne gangen.

LES OGSÅ: Fest på Moen Gård 

Blæskompaniet har nemlig fått flere musikere under sine vinger, og rommer nå et ensemble stort nok til å rulle ut storbandstemning i det gule forsamlingshuset i Lunde. Med seg som gjester på scenen har kompaniet også gjesteartistene Øyvind Trondsen på tangenter, Linda Thorstensen

LES OGSÅ: Ekstraforestilling på Spiseriet 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok