Kraftig oppgang for Nome vgs

Søkertallene til videregående skoler i Telemark er klare. Resultatet er godt nytt for Nome vgs, og nå lover rektor, Marit Hoven, kakefest. Totalt har 442 primærsøkere ønsket seg til Nome for skoleåret 2019/2020.

Rektor Marit Hoven, Nome vgs.


Hege Dorholt

– I løpet av de siste tre årene har vi hatt en økning i søkertallene på 21 prosent. Det skal vi være veldig fornøyd med, sier rektor ved Nome vgs., Marit Hoven. Totalt har 442 primærsøkere ønsket seg til Nome for skoleåret 2019/2020. For tre år siden var tallet 365.

– Det er en knallsterk utvikling for skolen, og noe vi selvsagt skal markere.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Øker både i Lunde og på Søve
Dermed er det klart for en skikkelig kakefest for alle elever og ansatte, førstkommende tirsdag. Sammenlignet med søkertall fra i fjor er det riktignok en liten nedgang i søkere til VG1, mens VG2 og VG3 øker. Samlet er det fire ekstra søkere til avdeling Lunde i år, og en økning med 10 søkere til avdeling Søve. Selv om søkningen til VG1 går noe ned er det mye positivt å lese av tallene.

LES MER: Hærverk på Ulefoss brygge   

Bygg- og anleggsfag opprettholder en sterk posisjon. Over 30 elever har denne linjen som sitt førsteønske. Teknikk og industriell produksjon (TIP) har en oppsving med 28 søkere, mot 19 i fjor.

LES OGSÅ: Holla 10-årige til topps i Klassequizen


72 søkere til 45 plasser
På VG2 er det mange linjer som kan vise til økning i antall søkere i år. For eksempel har anleggsgartner og idrettsanlegg hele 11 søkere mot bare tre i fjor. Elenergi øker til 21 søkere, fra 14 i fjor. Landbruk og gartnernæring, frisørfag, byggteknikk og helsearbeiderfag øker også, mens heste- og hovslagerfag samt anleggsteknikk opplever litt nedgang.

Når det gjelder anleggsteknikk er tallene likevel meget sterke. Her er det 72 søkere til de 45 plassene på VG2 i Lunde.

Som Kanalen tidligere har omtalt er linja utvidet med én klasse.

– Vi er den eneste skolen i Telemark som oppretter en ekstra klasse til høsten. Anleggsteknikk går fra to klasser med 30 elever til tre klasser og 45 elever, forklarer Hoven. Samlet er det i år 202 elever som ønsker seg til et VG2-løp på Nome vgs. I fjor var tallet 184. For VG3 er det også god søkning. Her har søkertallet økt fra 60 for inneværende skoleår til 66 for høstens skolestart.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

- Alt for Nome
I Telemark er det 7369 søkere totalt, til videregående opplæring. 6534 av disse har søkt seg til skole, mens 835 søker til bedrift (lærlingplass).

Av de 2575 søkerne til VG1 har 696 (27 prosent) søkt studiespesialisering. Dette er likevel en nedgang på 67 søkere, sammenlignet med i fjor. Det er TIP som kan vise til størst økning på fylkesbasis, med 57 flere søkere. Idrettsfag samt medier og kommunikasjon har også god økning.

– Vi ser at det er stor søkning til yrkesfagene, og det blir intense og interessante prosesser framover nå. Vi er spente på hvordan den fremtidige skolestrukturen blir i Telemark/Vestfold, og hvor det skal kuttes, sier Hoven. Hun er klar til å kjempe Nomes sak i tiden som kommer, og kan slå i bordet med god utvikling og solide søkertall. – Vi skal stå på og gi alt for Nome, lover hun.

VÅR I ANMARSJ: Nå er det smeltetid i Nome

Les mer om Nome vgs i Kanalens papiravis eller eAvis 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok