Fikk tyvegodset tilbake

Det er ikke dagligdags at stjålne objekter kommer til rette, men sist uke var politiet på plass på Nome videregående skole, avdeling Søve. Her kunne de levere tilbake store deler fra et grovt tyveri tidligere i vinter.


Kristian Karlsen

Rett før vinterferien i år ble det gjort et innbrudd på verkstedet ved Nome videregående skole, avdeling Søve. Her forsvant en del verktøy og sveiseapparater. Sist uke ble mesteparten levert tilbake av politiet.

LES OGSÅ: Yrkessjåfør: - Bedre å kjøre på jordeneRoser politiet
Studierektor Atle Rød hadde liten eller ingen tro på at eiendelene som ble borte rett før vinterferien skulle dukke opp igjen. Nå er han glad for å få nødvendig verktøy tilbake. Samtidig roser han samtidig blålysetatens arbeid.

- Det er gledelig når politiet oppklarer saker og det gir et viktig signal til de som gjør de kriminelle handlingene, sier studierektoren.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Gjerningsmannen tatt
Politikontakt i Nome, Svein Olav Grini, sier at vinningskriminalitet er mer sjeldent i dagens samfunn, men det betyr ikke saksfeltet er nedprioritert av den grunn. Sist uke var politiet tilbake på Søve med tyvegodset fra innbruddet tidligere i vinter.

-Vinningskriminalitet er en liten del av de kriminelle handlingene som begås i Nome, men vi tar likevel sakene på alvor. Det er hyggelig å kunne levere tilbake stjålet gods, sier Grini før han legger til:

- Publikum er helt avgjørende for at vi skal oppklare saker og det var det også denne gangen. Det var tips som førte oss til gjerningsmannen, som er en mann tidlig i 20-årene og en kjenning av politiet. Han har erkjent forholdet og kan vente seg en dom i nærmeste fremtid.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Les flere saker i Kanalens papiravis eller eAvis 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok