Beklager bruk av utdatert skolemateriell

Ledelsen ved Holla 10-årige skole, beklager at utdatert undervisningsmateriell med ladet ordbruk er levert ut til elever.


Tor Espen Simonsen

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra KanalenLegger seg falt
Det er kjent fra før at skolen over tid har hatt utfordringer med elevenes språkbruk og omtaleformer, der også rasistisk ladede «slengbemerkninger» har blitt brukt. Skolens rektor, Anne Lindgren, har tidligere uttalt i Kanalen at holdningsendringer på dette området er høyt prioritert.  

Likevel avdekker Kanalen i dag at problematisk undervisningsmateriell fra 1970-tallet fortsatt er i bruk.

- Vi kan bare legge oss flate her. Det er ikke bra nok, sier Lindgren. HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

- Har kastet masse
- Dere sier at skolen har utfordringer med elevenes språkbruk, og hvordan man tiltaler og snakker til hverandre. Hvordan forklarer dere da at skolen bruker undervisningsmateriell fra 1970-tallet, der flere av oppgavene går ut på å peke ut og bruke ordet «neger» aktivt?

- Vi har hatt mange dugnader med å kaste utdatert materiale der denne type ord kan inngå, det inkluderer også litteratur på mediateket vårt. Jeg trodde vi var i mål, men det er vi altså ikke. Dette kan ha vært en etterslenger fra et hefte som har blitt liggende igjen på kopirommet. Vi må ta en ekstra runde med alle ansatte for å være ekstra varsom med dette.

Dette er et utdrag: Les hele saken i dagens papiravis eller Kanalens eAvis.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok