Advarer mot politisk harrytur

- Vi kan ikke ha en vennskapskommune bare fordi kommunestyret synes det er kjekt å dra på sverigeturer, mener FrPs Gry Anette Rekanes Amundsen.


Gry Anette Rekanes Amundsen (FrP)

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Tor Espen Simonsen (tekst og foto) 

Uttalelsen falt i kommunestyret sist uke, etter at Tormod Halvorsen hadde reist spørsmål om Nomes såkalte vennskapskommune Lilla Edet i Sverige.

Som Nome er Lilla Edet i Bohuslen en kanalkommune.- På gli
For temmelig nøyaktig 20 år siden skapte dette vennskapet store overskrifter i Telemarksmedia. Noen mente det var råflott av en fattig kommune å sende delegasjoner til nabolandet på besøk.

Men Tormod Halvorsen (AP) er av en annen oppfatning. 20 år etter håper han at vennskapsbåndet igjen kan sveises sammen og at dialogen kan gjenopptas. Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret er også på gli.

Aktuelt i 2020 
I kommunestyret før påske sa hun at det kan bli aktuelt å blåse liv i relasjonene til Lilla Edet, men ikke før etter valget. Det må være noe et nyvalgt kommunestyre tar stilling til, mente AP-ordføreren.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

- Lilla Edet har en del likheter med Nome, det vil derfor være interessant å ta opp igjen kontakten. Men det må bli til høsten 2019, etter valget. Da kan det være aktuelt å rette en henvendelse om et besøk våren 2020.

- Hva ønsker man med samarbeidet? 
- Da må vi i så fall få dette som en sak, der vi får vurdert hvorvidt Nome skal ha en vennskapskommune, hvem dette skal være og hva man ønsker å få ut av samarbeidet, repliserte FrPs Rekanes Amundsen.

-Vi kan ikke ha en vennskapskommune fordi kommunestyrerepresentantene synes det er kjekt å reise på tur, la hun til.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok