Spiren til et nettverk i Nome

Sist uke var kvinnelige gründere og ledere fra Nome samlet til en temakveld på kompetansehuset i Lunde. Resultatet kan bli et nytt kvinnenettverk i kanalkommunen.

KVINNENE MØTTES: Onsdag var det temakveld for Nomes kvinnelige ledere og gründere på kompetansehuset i Lunde. Her orienterer Hanne Torsberg om Nome Næringsforum for de 20 fremmøtte. Nå kan det bli opprettet et nytt kvinnenettverk i Nome.


Hege Dorholt

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Det ble tid til både bedriftspresentasjoner, foredrag og diskusjoner da Nomes kvinnelige ledere og gründere møttes for første gang denne uka. Initiativet for temakvelden kom fra Nome kommune, Nome Næringsforum og MTNU. Cirka 20 deltagere fra kommunens nærings- og kulturliv møtte opp.Diskuterte nettverk
Nome har mange kvinnelige ledere i mindre bedrifter. Skal man tro signalene fra onsdagens møte, føler flere av dem at de står alene i den daglige driften. De må ofte ta avgjørelser alene, og har få eller ingen å støtte seg til. Det kan det bli en endring på framover.

Etter presentasjoner av bedrifter, Nome næringsforum og eksempler fra kvinnelige nettverksgrupper andre steder i fylket, ble interessen for et nettverk i Nome diskutert.

LES OGSÅ: Advarte mot politisk harrytur 

Stor interesse
– Jeg tror, uavhengig av hva vi driver med, at vi til syvende og sist har de samme utfordringene. Det å bli kjent med andre kvinner som driver i samme kommune kan gi gode effekter, mente Hanne Torsberg.

– Jeg tror vi må utnytte de forumene vi allerede har, og kanskje få til noe lokalt gjennom for eksempel næringsforumet, supplerte Liv Astrid Funnemark.

Andre foreslo møtepunkter både på tvers av bransjer og splitta i sektorer. Men det var i hvert fall ingen tvil om at tanken om nettverksbygging og møteplasser for kvinnelige gründere og ledere, ble tatt imot med stor interesse av de frammøtte.

Nå skal initiativet evalueres og det vil mest sannsynlig komme et forslag om videre utvikling av en møteplass, i et samarbeid mellom MTNU og Nome Næringsforum. 

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok