Kamp om tabelltoppen - kan Nome fotball ta tre på rad?

Nome fotball innkasserte nok en storseier i bortemøtet mot Pors2 sist uke. Kan laget ta sin tredje seier mot Odd3 på Kåsa og innta tabelltoppen?  


Tor Espen Simonsen

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

USF/Skade, også kjent som Nome fotball, tar imot Odd3 på kåsa tirsdag kveld. Begge lag står med to seire på like mange kamper, og oppgjøret vil avgjøre hvem som leder divisjonen. 

Foreløpig har ting gått på skinner for hovedtrener Ole Halvor Kolstad, men mot Odds juniorlag må prestasjonene heves for å innkassere tre poeng, mener han. 

LES OGSÅ: Kvinnelig nettverk for næringslivet 

Kolstads Eggen-filosofi gav uttelling i åpningen mot Pors2 i forrige uke.

- Vi startet aggressivt med høyt press, og fikk rask uttelling ved scoring på de to første sjansene, sa Kolstad til Kanalen. Jon Vegar Løvgren og Mathias Borgen sørget for tomålsledelse og sjokkåpning i en offensiv 4-3-3-formasjon. Men kort tid etter reduserte Pors og laget fra Vessida tok gradvis over spillet.

- Kim Bentsen (opprinnelig fra Ulefoss, journ.) fikk litt for mye rom til å slå gode pasninger i denne perioden. Pors var best siste halvtime av førsteomgang, selv om vi var farlige på kontringer. Vi var ikke så gode på samhandling og press totalt sett, og leverte en litt dårligere prestasjon enn i Notodden-kampen, mener treneren.  

Annonse


Måtte nøytraliseres
Kim Bentsens silkefot og sterke påvirkning av kampbildet, stod i fokus da taktikken måtte legges om for Nome i pausen.

- Vi endret formasjon på midtbanen, og la Kokobay Teklebrahn opp på Kim Bentsen for å ta han ut av kampen. Det lyktes og vi gjorde en kjempeinnsats i andreomgang med å snu hele kampbildet. Det ble gjort flere bytter og vi fikk gevinst av det høye presset, sier Kolstad. Nome økte til 1-3 etter 65 minutter, og scoret ytterligere to mål før kampen ble blåst av på stillingen 2-5. Noe som er en kjempeskrell mot et sterkt Pors-lag. 

Kolle ute med skade
Etter hvilen kom Sebastian Aaknes inn for Martin Neset og Glenn Hansen for Jon Vegar Løvgren, mens Vegar Jenssen tok over for Per Håvard Kolle, som ble skadet før pause.

- Mye tyder på at Per Håvard blir ute noen uker, og det er synd, for han begynte virkelig å komme i form, sier Kolstad. Kolle ble kåret til årets spiller i USF 2017, men var ute med skade i store deler av 2018-sesongen.

LES OGSÅ: Advarte mot politisk harrytur 

- Nå er vi helt oppe i toppen, slår Kolstad fast. Han har som mål å ende blant de seks beste lagene i 4. divisjon. Neste skritt mot målet er altså hjemme på Kåsa mot Odd3 tirsdag 30. april. Og det kan bli mer å glede seg over for publikum. Flere spillere sies å være i toppform.

Mot sitt beste
- Magne Sturød (39) fremstod som meget god i kampen mot Pors og styrte laget veldig godt. Dardan Smaili spilte seg også veldig godt inn. I tillegg var stopperparet Damjan Flanjak og Lukasz Federowicz veldig bra (begge noterte seg også på scoringslista, journ). Sentrallinja bandt det hele sammen og vi er bedre på struktur, avstander og sideforskyvning av press, mener Kolstad.

Nome fotball spilte sin desidert beste omgang i årets første kamp, hjemme mot Notodden 2. Førsteomgangen var forrykende, og det offensive spillet var så utstudert at bortelaget omtrent ikke var borti ballen. Det er spill opp mot dette nivået som kreves for at Nome fotball skal ta seieren mot Odd3 og samtidig overta ledelsen i 4. divisjon, sier Kolstad. 

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok