Kanalen

Denne gjengen runder snart 1500 dugnadstimer

Dugnadsgjengen i Ulefoss Sportsforening runder straks 1500 arbeidstimer. Oppgraderingen av baneanlegget til en prislapp på 5,5 millioner kroner er i full gang.


Kristian Karlsen

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Om få dager starter jobben med å bytte ut den 10 år gamle kunstgressmatta, med et flunkende nytt og moderne dekke. Idrettsparken i sentrum skal rustes opp til en samlet pris på 5,5 millioner kroner.

Rørt over innsatsen
En av lederne for prosjektet, Aslak Fjeld, er rørt over dugnadsinnsatsen.

- Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at dugnadsånden faktisk var så sterk på Ulefoss. Jeg er helt rørt og det er til stor inspirasjon for alle. Hovedsakelig er det ballfangernett og murene rundt i idrettsparken som får det største løftet, i tillegg til ny kunstgressbane selvfølgelig, sier Aslak før han legger til:

- Nå bli det ballfangernett rundt hele anlegget, som vi samtidig har planer om å selge reklame i toppen av. Så håper vi å anlegge to baner for tremannsfotball i tilknytning til volleyballbanen.

LES OGSÅ: Kvinnelig nettverk for næringslivet Ingen tribuner
- Hva med tidligere planer om tennisbane og tribuner?

- Vi har ikke tatt med noen tennisbane i dette prosjektet. Det har vi ikke råd til nå. Det samme gjelder tribuner, men det er et behov, så det kommer nok med etter hvert.

Opprustningsprosjektet finansieres via spillemidler (én million kroner) Sparebankstiftelsen Telemark Holla og Lunde (1,2 millioner kroner) Lån USF (1,8 millioner kroner) og momskompensasjon på det resterende. 1500 timer Roar Traaen som er en av dugnadsarbeiderne forteller at de straks runder 1500 dugnadstimer på «Brakka».

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

-Vi fører opp hver eneste dugnadstime, sier han og legger til:

- Fortsatt gjenstår det ganske mye. Dugnadsånden er faktisk så stor at vi må nesten si nei til folk. Vi har hatt mellom 35-40 mennesker innom, som har hjulpet til på anlegget, sier Traaen.

Kanalen

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok