Rettighetene i Fensfeltet er solgt

Fylkeskommunens rettigheter på Fensfeltet er solgt til gruveselskap Norsk Mineral AS. Detaljene rundt avtalen ble lagt frempå en pressekonferanse på Fylkeshuset i Skien torsdag formiddag. Du kan lese siste nytt om saken her.Tor Espen Simonsen

NB: Nye oppdateringer om saken kan lese i denne artikkelen

Pressekonferansen på fylkeshuset i Skien er i gang klokken 09.00.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Her undertegnes avtalen: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid signerer avtalen med Norsk Mineral AS.Familieeid selskap 
Det er selskapet Norsk Mineral AS som har inngått avtale med fylkeskommunen og kjøper rettighetene i store deler av Fensfeltet.

Norsk Mineral er et familieeid selskap med hovedsete i Molde. 

Hovedsakelig driver Norsk Mineral i dag med utvinning av kalk.

LES OGSÅ: Dette vet vi om Fensfeltet

- Et stort skritt nærmere lokale arbeidsplasser og lokal verdiskaping, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid. Han beskriver videre selskapet som en tung og seriøs aktør. 

- Vi har forventninger om at ressursene på Fen bir forvaltet på en ryddig og profesjonell måte, som kan skape langvarige verdier lokalt, sa ordfører i Nome, Bjørg Tveito Lundefaret.  

LES OM: Dypboringene på Fen - 2000 meter ned 

Ingen pris - krav til aktivitet 
Fylkeskommunen nekter å svare på hvor mye undersøkelsesrettighetene er solgt for, men Løkslid omtaler prisen som en «symbolsk sum», der lokal verdiskaping og lokale arbeidsplasser har vært det viktigste kriteriet. 

Avtalen som ennå ikke er offentlig, skal inneholde visse krav til aktivitet og en klausul om tilbakefall dersom aktivitetsplikten ikke overholdes. Ifølge fylkesrådmann Evy-Anni Evensen, dreier kravene til aktivitet seg blant annet om et årlig møte mellom fylkeskommunen og Norsk Mineral. Selskapet som nå har kjøpt rettighetene må rapportere om siste års aktivitet og fremtidige planer.  

Norsk Mineral AS er allerede pålagt bestemte aktivitetskrav som følger med undersøkelsesrettighetene. Selskapet kan uansett miste sine rettigheter detter syv år, dersom Statens krav ikke oppfylles. 

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Videre oppdateringer om saken kan lese i denne artikkelen

Kanalen følger saken tett og kommer tilbake med en bred omtale av hva dette salget innebærer, hvem selskapet Norsk Mineral er og hva fagfolk og lokale aktørere sier om nyheten. 
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok