Slaget om Midt-Telemark i kveld

Slaget om Midt-Telemark: 16. mai-kampen mellom «Nome fotball» og Skarphedin på Kåsa spås å bli et jevnt oppgjør. Men tre lokale talenter lover seier.

TROR PÅ SEIER: Jonas Rui, Martin Neset og Sebastian Aaknes fra Nome fotball.


Tor Espen Simonsen

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Både Nome og Skarphedin har vist gode takter når fire kamper av sesongen er spilt.

Foreløpig ligger Nome på 4. plass, hakket over naborivalen fra Bø, men det er kun antall scorede mål som skiller lagene.

LES I KANALEN: Nomes nøkkelspiller er ute med skade 

Mellom 3. og 6. plass
Spørsmålet er om kveldens kamp innebærer et tronskifte i Midt-Telemark. De blå fra Skarphedin har vært suverent best i flere år nå. Hovedtrener hos bøheringene, Alexander Bernås, tror på et jevnt oppgjør i Lunde. Han går likevel ikke med på at Bø-laget skal dyttes av tronen på Kåsa.

- Vi håper selvsagt på å vinne, og går inn i hver kamp med det som utgangspunkt. Men jeg tror det blir jevnt mellom to lag som begge kan havne et sted mellom tredje og sjetteplass på tabellen, sier Bernås.

Da Kanalen snakket med Bernås kunne han ikke si alt for mye om skadesituasjonen, men bemerket at noen spillere i den foretrukne førsteelleveren var usikre.


Ole Halvor Kolstad

Trenerkollega i Nome, Ole Halvor Kolstad, er enig i deler av analysen, men mener han råder over bedre spillermateriale.

- Jeg tror på seier, fordi vi har et bedre lag enn de (Skarphedin, journ). Likevel er kampen litt åpen, og den vil bli preget av hvem som scorer det første målet. Vi varierer litt i prestasjonene, men bør ha bedre kvaliteter og på en toppdag vinner vi, sier Kolstad.

LES MER: Alt du treninger å vite om Fensfeltet 

Leder i Skades fotballgruppe lover kiosksalg, speakertjeneste og ballgutter i lokalderbyet på fotballens nasjonaldag. Og han tror på tre poeng i det som kan bli en godt besøkt oppvarming til nasjonaldagsfeiringen. Til og med værmeldingen spiller på lag, og viser sol og 17 varmegrader.

- Jeg håper på et sted rundt 300 tilskuere, og får vi over 300 skal vi være veldig fornøyd, sier Inge Gregersen til Kanalen.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Den nye vinen
Jonas Rui, Martin Neset og Sebastian Aaknes er tre av en rekke sentrale, unge talenter på Nome fotball. Kameratene har vist svært positive takter på banen i sesongens innledende kamper. Til Kanalen sier trespannet at de er klare for kamp mot Skarphedin, og de forventer seier til Nome. Selv om flere andre også har utmerket seg på det nykomponerte Nome-laget, er det ikke helt tilfeldig at Kanalen har tatt bilde av Rui, Neset og Aaknes i denne saken.

De tre er nemlig ofte å se på USFs fotballanlegg, utenom vanlig treningstid. Mandag formiddag holdt de det gående i tre timer med ulike øvelser. Ifølge Martin Neset varierer egentreningen fra uke til uke, men han anslår et snitt på fem økter av 1,5 timer. Det kommer altså i tillegg til ordinær trening, som er tre ganger per uke, pluss kamp.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok