Nome fotball sikter mot tabelltoppen

Nome Fotballs A-lag ligger for øyeblikket på andreplass i 4. divisjon. På tirsdag vant laget 4-1 i bortekampen mot Heddal IL, og kapret ytterligere poeng i kampen om opprykk. Maren Nenseter

Heddal vs. Nome fotball, 4. divisjon, kvinner:1-4 (1-2)  
- Vi har en klar målsetning, nemlig å rykke opp, sier hovedtrener Ronny Mogen. Og understreker at spillerstaben til Nome damefotball er en ung gjeng som viser både treningsiver og talent.

- Da er det heller ikke så farlig å sette seg litt hårete mål, sier Mogen.

Med seg i støtteapparatet har han keepertrener Kjetil Skaret, Helge Standeren og Mikkel Helweg.

Laget spiller for tiden kamper rundt omkring i Telemark. Dersom årets sesong skulle føre til opprykk vil det føre til kamper i en noe større geografisk utstrekning, blant annet både i Vestfold og Buskerud.

Styrket av samhold og kontinuitet
Spillerstallen hos Nomes damelag består av 23-24 spillere. Gjennom hele vinteren har de hatt tre fellestreninger i uken. Mogen tror resultatene i stor grad skyldes samholdet i laget og kontinuiteten i treningsarbeidet.

- Det er en god gjeng på 12-14 spillere som har hatt over 90 prosent oppmøte i løpet av treningssesongen. Den kontinuiteten skaper nok resultater. Mange av spillerne har også spilt sammen siden de var syv-åtte år, sier Mogen. Og understreker at dette definitivt påvirker lagdynamikken på en fordelaktig måte.

Også et syverlag på 2. plass i tabellen
Nomes damelag har også et 7'er lag som hevder seg godt på tabellen.

- Dette laget administreres i utgangspunktet fra Ulefoss. Foreløpig ligger laget på 2. plass i tabellen, etter tre seire og ett tap, sier Mogen.

- Det har definitivt blitt et bedre nivå i damefotball på lokalnivå. Jeg ser en betydelig utvikling bare de siste 5-6 årene jeg har vært trener og aktiv i fotballmiljøet. Nivået er betraktelig høyere, sier Mogen. Og understreker at han synes det er særdeles moro å se. I tillegg til nivåbedringer blant damelagene, tror han de har knekt en kode med tanke på rekruttering av yngre fotballjenter.

- Skade har hatt en veldig bra rekruttering de siste årene. Jeg tror noe av årsaken er at det satses på jentelag fra ung alder, sier Mogen. Han vet blant annet at Skarphedin har lyktes lenge med den rekrutteringsmodellen. I hele Telemark er det samlet sett økt oppslutning rundt jentefotball på lokalnivå, og Mogen synes dette er en gledelig utvikling. Han håper at Ulefoss også får rekruttert flere jenter inn i fotballmiljøet fra ung alder. Og opplyser om at ni av 10 spillere på dagens lag er fra Lunde.


Håper på kvinnelig versjon av elclassico 
Når herrelaget spiller mot Skarphedin på 16. mai, er det en kamp som på mange måter kan betegnes som Midt-Telemarks versjon av el classico.

- Med den utviklingen vi ser nå hadde det virkelig vært moro og sett damelaget i ilden 16. mai neste år. Det er en dag for et realt lokaloppgjør, sier Mogen.

Seier mot Heddal
Etter tirsdagen kamp mot Heddal IL ligger Nome på andreplass i 4.divisjon, kun tre poeng bak Snøgg 2. Til tross for en overlegen 4-1-seier mot Heddal IL opplyser hovedtrener Mogen at Heddal ikke er det motstanderlaget de frykter aller mest. - Vi møtte laget som ligger på bunnen av tabellen. I fare for å virke selvgod, så er det i grunn en kamp vi bør vinne, sier Mogen.

- Det var utfordrende vindforhold. Det slet begge lag med, men vi taklet det nok best. Heddal hadde ikke ett eneste skudd på mål i 2. omgang. Og vi hadde full kontroll hele kampen. Sånn sett burde vi ha scoret flere mål, men vi får ta med tre poengene, utdyper han. Lokaloppgjør blir det også om ikke så altfor lenge. Neste hjemmekamp på Kåsa spilles 21. juni mot Skarphedin 2.
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok