Kim Andre (18) er tatt ut til VM

Kim Andre Johansen (18) fra Ulefoss kvalifiserte seg i helgen til U19 VM i paintball. Det blir hans aller første internasjonale konkurranse utenfor norsk sokkel. I september pakker han bagen med VM-laget og reiser til Amsterdam.

Maren Nenseter

(Foto: Wildsports media)HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

- Det var moro det, sier Kim Andre strålende fornøyd, før han legger til at familien allerede har bestilt flybillett til arrangementet.Presterte når det gjaldt
Uttaket foregikk på hjemmebane i Helgen sist lørdag, og Kim Andre presterte da det gjaldt som aller mest.

- Jeg bare spilte jeg, sier Kim Andre som opplever at han kom inn i «bobla».

Sammen med seks andre er han tatt ut til å spille for landslaget i Amsterdam. Der vil de møte andre nasjoner og spille en rekke kamper på få dager.

- Først og fremst blir det gøy. Men det er alltid moro å vinne også, sier Kim Andre, som gleder seg stort til konkurransen. Men det ikke bare toppprestasjoner som fanger interessen til Kim Andre. Han håper flere vil finne interesse for sporten og ønsker gjerne nybegynnere hjertelig velkommen.

- Jeg har et ønske om at sporten skal vokse. Det er både underholdende og et veldig godt miljø i klubben vår, sier Kim Andre. Ifølge landslagsspilleren er det bare er å ta kontakt, dersom noen skulle være interessert.

Helgen IL satser på painball
Klubben til Kim Andre, Helgen IL, har satset stort på paintball de siste årene.

- På landsbasis er det nok ganske unikt at sporten tilbys innenfor et tradisjonelt idrettslag, forteller Bente Borgersen i Helgen IL.

- Vi visste at ikke alle passet inn i de ordinære idrettene, så vi ønsket å tilby et alternativ. "Få barna bort fra PC’n og ut i aktivitet" sier Borgersen.

Interessen for paintball ble fanget opp i forbindelse med en spørreundersøkelse på ungdomsskolen.

- Det er jo en sport litt utenom det vanlige. Den er både variert og innebærer litt adrenalin, sier Kim Andre.

- Her blir ingen sittende på en benk. Fokuset er å delta og ha det moro, sier Borgersen. Hun understreker at den sosiale dimensjonen er i hovedfokus og gleder seg over å se at ungdommen har det moro og opplever mestring.

Trivsel før alvor
Og nettopp moro har Kim Andre det stadig vekk når han spiller paintball.

- Vi spiller for å ha det moro. Det er ikke superharde treninger. Men når folk har det gøy blir de også bedre, sier Kim AndreFor å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok