Johaug-show i Kanalrennet

Som ventet ble det seier til Therese Johaug i dagens Kanalrenn i Lunde. Ingen var egentlig i nærheten av skiesset, som hadde krefter igjen til en spurt mot Sjur Røthe inn til mål.
Fornøyd vinner: Kanalen fikk en prat med vinner i kvinneklassen Therese Johaug. Skistjerna skryter av Kanalrennet og oppholdet i Telemark, og håper på å komme tilbake til Lunde. Tekst & foto: Hege Dorholt

Hege Dorholt (tekst&foto)

– Det gikk veldig bra å gå her i Lunde, og det var moro å få prøve seg på et skikkelig langløp på rulleski, sier Johaug til Kanalen.

Hun skryter av oppholdet i Telemark og av god stemning rundt løypa gjennom Lunde og Flåbygd.

– Vi har hatt et flott treningsopphold her i Telemark, men jeg kjente jo at det er mye trening i kroppen nå og derfor er jeg veldig fornøyd med dagens resultat. Dette var skikkelig fin staketrening, for å si det sånn, ler Johaug.

Nå går ferden hjem til Dalsbygda før det blir høydeopphold i USA om ei uke.

– Det er jo nå om sommeren vi egentlig trener mest, forteller hun.

– Jeg håper vi kan komme tilbake til Bø og Lunde også neste år, for her har det vært fine traseer og god stemning langs løypa.

Preget løpet fra start

Helt fra start preget Johaug kvinnenes Kanalrenn, og fikk raskt en luke til de andre. Ingen var i nærheten av å kjempe mot henne om å ta seieren. Til slutt ble hun tatt igjen av noen av gutta, som startet ti minutter bak, men inn mot mål var det krefter nok til en spurt mot herrenes Sjur Røthe. I kvinneklassen gikk andreplassen til Tiril Udnes Weng, mens Anna Svendsen tok tredjeplass.

Det ble større spenning i herreklassen, hvor flere lenge var med å kjempe om seieren. Til slutt ble det et spurtoppgjør også i år, og denne gang sto det mellom Andrew Musgrave (Storbritannia), Anders Høst (Lyn Ski) og Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer skiklubb). Det var sistnevnte som fikk tåa først over målstreken, tett etterfulgt av Høst og Musgrave.

Kanalrennet junior: 150 unge skiløpere stilte i år til start i Kanalrennet junior. Kanalen tok en prat med Nora Lunde Håland (11) etter hennes innsats på rulleskia.– Rart og veldig kult

Men det var ikke bare eliten som fightet om heder og ære i Kanalrennet. Før hovedrennet gikk av stabelen, stilte 150 deltagere opp i Kanalrennet junior. En av de lokale deltagerne var Nora Lunde Håland (11) fra Lunde, som deltok i sitt andre Kanalrenn.

– Det er litt rart og veldig kult at lille Lunde har et arrangement med så store skistjerner, mente hun.

Sin egen innsats var hun riktignok ikke helt fornøyd med.

– Nei det synes jeg gikk dårlig. Det var varmt og jeg gikk med større hjul enn jeg er vant med, så det ble ikke så bra.

Nora har gått på ski siden 1. klasse og trives både på asfalt og snø.

– Det er jo kjempemoro å være med på dette her da, sier hun før ferden gikk til Sirkustomta for å se på de store skistjernene.

Fantastisk hjelp

Det var mange som hadde funnet veien til Lunde sentrum i dag. Selv om Kanalrennet junior fikk smake på litt tordenvær og en haglbyge, lot det ikke til å legge noen demper på stemningen. Og da eliten sto klar på startstreken strålte også sola over Lunde. Arrangøren IL Skade melder om et vellykket arrangement, og ønsker å benytte anledningen til å takke for all hjelp.

– Vi vil sende en takk til alle som har hjulpet til før, under og etter Kanalrennet. Noen kommer helt av seg selv fordi de vet at det skal skje noe her. Det er helt fantastisk, sier Lene Nordskog og Merete Schie Bjerva i skigruppa.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok