Leteaksjon etter savnet på Norsjø

** Den savnede er funnet omkommet.** Politiet i Sør-Øst melder på Twitter at en leteaksjon er satt i gang på Norsjø. Én person er meldt savnet. Sea King-helikopter bistår politi, brannvesen og dykkere i søket.

Ulefoss brygge lørdag formiddag.

Tor Espen Simonsen

SISTE: Den savnede er funnet omkommet.

Den savnede er en mann i 30-årene fra Telemark, sier politiet. 
 
En person våknet drivende i en skadet båt på Norsjø, og oppdaget at han var alene. Det skal ha vært to personer i båten da den forlot Ulefoss brygge på vei mot Akkerhaugen natt til lørdag. En stor leteaksjon pågår. 

Saken er oppdatert 

**Siste nytt fra politiet kl. 13.55:
- Politiet vil fortsatt ikke oppgi detaljer om hvem de leter etter. Det skal være en voksen mann, og pårørende er varslet. Den aktuelle båten skal være av aluminium, men flere detaljer rundt dette har ikke Kanalen fått. 
- Det er ikke kjent nøyaktig når båten forlot Ulefoss eller når det eventuelt har skjedd en ulykke/sammenstøt. Politiet sier til Kanalen at de leter etter tegn på land, som kan indikere et sammenstøt, men at dette er krevende.
- Søket pågår i hele området mellom Ulefoss og Akkerhaugen. Sea King-helikopteret vil om kort tid måtte avslutte sitt søk og returnere til basen.

Midt-Telemark brann og redning deltar i søket.


Dette har skjedd:

Politiet har fått melding om at én person er savnet på Norsjø. En båt med to personer om bord skal ha forlatt Ulefoss brygge i natt til lørdag, i retning Akkerhaugen. 

- Nå i formiddag våknet en person i båten, som da drev på Norsjø. Store skader på båten, skrev politiet på Twitter lørdag klokken 11.21.

- Personen som kom til seg selv i båten har lettere skader og blir sett til av ambulansepersonell. Den andre personen som skal ha vært i båten da den dro fra Ulefoss, er ikke gjort rede for. Seaking kommer for å gjøre søk fra luften, og brannvesenet søker i vannet med båter, heter det videre. 

Leteaksjonen foregår langs land og til vanns mellom Ulefoss og Akkerhaugen. Mannskaper fra brannvesenet har sjekket båten og det opplyses at den har skader i fronten.

Kjørt til sykehus 
Personen som var alene i båten, er skadet og blir tatt hånd om av helsepersonell.
- Mannen som var melder til politiet om hendelsen er sett til av ambulansepersonell, og er kjørt til sykehuset i Skien, opplyser politiet. 

Politiets operasjonssentral opplyser til Kanalen klokken 12.05 at det pågår søk både langs land og i vannet. Samt at politiet forsøker å komme i kontakt med den navngitte savnede også på annet vis. Det henger sammen med at omstendighetene rundt hendelsen er uklare for politiet. Etter det Kanalen forstår vet ikke politiet nøyaktig hva som har skjedd med båten som har skader.

Pårørende er varslet, men politiet er fortsatt varsomme med å gi informasjon. Lørdag ettermiddag ble det opplyst at det søkes etter en mann i 30-årene fra Telemark. 

- Det er uklart hva som har skjedd, men på bakgrunn av meldingen har vi ikke annet valg enn å starte en aksjon, sier politiet til Kanalen. .

Et Sea king-helikopter leter i Norsjø på Ulefoss klokken 13.00 lørdag ettermiddag.


Dårlig vær
Det er dårlig vær i området, med tåke og tidvis kraftig regn. Det har også vært dårlig vær i natt og morgentimene. 
Fra Ulefoss brygge (bildet i toppen av saken) ser man også at det er dårlig sikt. Kanalen kommer tilbake med mer 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok