17 elever ble stående uten skyss

I morgentimene i dag ble til sammen 17 elever stående uten skoleskyss til Holla og Lunde 10-årige skoler. Dette på grunn av at Skien Maxitaxi AS i går kveld sa opp sin kontrakt med fylkeskommunene med umiddelbar virkning.

Ble ikke hentet: 17 elever ved Holla 10-årige og Lunde 10-årige manglet skyss i dag tidlig. Nå har alle kommet seg på skolen. (Arkivfoto)


Hege Dorholt

11 elever ved Lunde 10-årige skole og seks elever ved Holla 10-årige skole ble ikke hentet av Skien Maxitaxi i dag tidlig.

– Seks minutter på åtte tirsdag morgen fikk vi beskjed om at Skien Maxitaxi hadde sagt opp avtalen med fylkeskommunen med umiddelbar virkning, forklarer rektor ved Holla Anne Lindgren.

Vil ikke kommentere
Skien Maxitaxi AS har kontrakt med Telemark fylkeskommune om skoleskyss av til sammen 17 grunnskoleelever i Nome. Eier av selskapet Jørn Henriksen vil ikke si noe om grunnen til oppsigelsen av avtalen.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg synes fylkeskommunen skal svare på det, sier han til Kanalen.

Wenche Fougner i Areal og transport-avdelingen i Telemark fylkeskommune er også sparsom med detaljer.

– Ut over at Skien Maxitaxi har sagt opp avtalen med umiddelbar virkning, vil jeg ikke si noe om dette. Det gjelder kontraktmessige forhold som jeg ikke vil gå inn på, sier hun.

Lokale taxier overtar
Samtidig forsikrer Fougner at nye ordninger raskt vil komme på plass.

– Dette er oppdrag som har vært konkurranseutsatt, og vi har flere selskaper rangert etter pris i denne ordningen. Derfor vil det ikke bli inngått nye avtaler, vi fortsetter bare nedover listen, sier hun. Det betyr at Ulefoss taxi tar over kjøringen i Holla-delen av kommunen. Dette skal allerede være på plass til elevene skal hjem i ettermiddag.

– Vi jobber også med å få på plass ordninger i Lunde så raskt som mulig og er i dialog med både Nome taxibuss og Lunde taxi, sier Fougner.

Alle er på plass
Anne Lindgren og rektor Hanne Skretteberg ved Lunde 10-årige skole bekrefter at alle elever nå har kommet seg til skolen.
– Det har vært en hektisk morgen. Vi har 11 elever fordelt på ulike trinn som benytter maxitaxi. For oss var det viktigste å gi beskjed så fort som mulig slik at ingen ble stående alene å vente, det ville vært krise. Foreldre har selv måttet skysse elevene til skolen, og nå er alle på plass, sier Skretteberg.

På Holla er det i utgangspunktet seks elever som omfattes av ordningen, som gjelder små steder der det ikke er bussforbindelse.

– Men dette fikk følgefeil hos oss da én skolebuss måtte plukke opp elever som egentlig skulle hatt taxi, og dermed ble forsinket. Nå er imidlertid alle elever på plass. Foreldrene har vært fleksible og ordnet selv. Vi sendte raskt ut SMS-varsel og ba de kontakte skolen om de trengte hjelp, men alt ser ut til å ha ordnet seg. Nå skal det være på plass en ordning til elevene skal hjem. Vi har én elev med spesielle behov, som vi jobber med å finne en løsning for nå, forklarer Lindgren.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok