MDG bytter ordførerkandidat

VALG 2019: Midt i valgkampen bytter Miljøpartiet de Grønne ordførerkandidat. Det er nå Lisa Veronica Mikkelsen fra Lunde som fronter partiet i Nome.


Tor Espen Simonsen

Toppkandidaten på valglista, Gry Linnea Olsen, er har valgt å trekke seg tilbake og Mikkelsen tar over rollen som ordførerkandidat.

Det betyr at det er Mikkelsen som blir gruppeleder og som nomineres til politiske verv i Nome, dersom partiet kommer inn i kommunestyret.

Hør Kanalens valgpodcast: Ordførerduellen 

Midlertidig leder
Mikkelsen bor i Lunde og er innflytter til Nome.

- Det er jeg som fronter partiet og i praksis er førstekandidat, men vi ønsker Gry velkommen tilbake i en annen rolle når hun er klar for det sier, Lisa Veronica Mikkelsen. Claus Andersen har samtidig tatt over som lokallagsleder frem til neste ordinære årsmøte. Andersen står også på 6. plass på partiets liste.

Modernisering av biblioteket
Mikkelsen ønsker et grønnere Nome, og håper MDG kan gjøre en forskjell. Blant annet går hun inn for at kommunen skal ta et større ansvar for Frivillighetssentralens utlånstjeneste.

- Vi vil at folk skal ha mer tid til hverandre og ha flere gode møteplasser. Vi ønsker å modernisere bibliotekene, og etablere «skaperverksteder» der elever fra grunnskolen og den videregående skolen kan delta og møtes. I tillegg mener vi bibliotekene bør bli arenaen for den delingstjenesten som Frivillighetssentralen har etablert. En delesentral skal være for alle, men tiltaket har samtidig en sosiale side og en miljøside: Jo mer vi deler og gjenbruker, desto mindre forbruker vi av både varer og penger, sier Mikkelsen.

Flere busser og tog
Hun nevner i tillegg tre områder hvor det ferske partiet vil ha endringer i Nome.

- Vi ønsker å gjøre barns overgang fra barnehagen til skolen enklere, og særlig gjøre skolene mer «barneklare». Vi vil ha en mer lekbasert undervisning, og mer individtilpassing, sier Mikkelsen som minner om at MDG går inn for heldagsskole uten lekser.

- Barn må ha tid til å være barn på fritiden, sier Mikkelsen.

I eldreomsorgen vil partiet ha brukerstyring, og det foreslås et FAU-lignende råd for pårørende med familie som bor på institusjon.

- Vi ønsker at pårørende i større grad skal få snakke saken til brukerne av ulike omsorgsinstitusjoner.

- Busstilbudet i Nome er ikke bra nok, og vi ønsker oss en «matebuss» som korresponderer med togene i Lunde. Det er kjempeviktig at folk får muligheten til å velge grønne løsninger. Derfor vil vi utrede et bedre busstilbud i Nome, og se hva som fungere best labbebuss, hent-meg-buss eller matebuss til toget.

- Flere lærere, mer aktivitet på bibliotekene, flere bussavganger. Alt dette koster penger. Hvor vil dere ta pengene fra, Mikkelsen?

- Vi ønsker i hvert fall ikke å kutte i eiendomsskatten. De pengene må gå til gode tiltak. Men jeg tror det ligger mye i små prioriteringer og omprioriteringer. MDG er helt ferske i Nome og vi har ennå ikke satt opp et alternativt budsjett som viser inndekking i alle saker. Dette må vi selvsagt gjøre dersom vi havner i opposisjon, sier Mikkelsen.

Fikk null i oppslutning I Kanalens meningsmåling for to uker siden var det ingen av de 221 spurt som svarte at de ville stemme MDG. Målinger er svært usikre når det gjelder de minste partiene i Nome, og mye tyder på at MDG, KrF og SV kjemper om ett til to mandater.

Mikkelsen tror mye har snudd siden målingen.

- Vi håper å komme inn, men innser at vi har vært for lite synlige i hvert fall i starten av valgkampen, sier Mikkelsen.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok