Valget er i gang i Nome

Fra klokken 10.00 i formiddag har det vært mulig å avgi stemme i Lunde og Ulefoss. Klokken 15.00 åpnes valgurnene på Svenseid og i Helgen også.


Tor Espen Simonsen

Det betyr at alle nå har muligheten til å gjøre sin borgerplikt. Du må bare huske at klokken 20.01 er det for seint.

Siste fra Kanalen: AP beholder makta i Nome, SP vedgår at kampen er tapt

Endelig resultat på tirsdag
Én time senere, altså 21.00, kommer resultatene av forhåndsstemmene i landets kommuner og fylkeskommuner, og en eller annen gang før midnatt er det ventet at valgresultatet i Nome offentliggjøres.

Hele spenningen utløses imidlertid ikke før tirsdag klokken 17.00.
- Valgdirektoratet har i år bestemt at personstemmer og mandatfordelingen ikke skal offentliggjøres før tirsdag klokken 17.00. Det henger sammen med at alle forhåndsstemmer må være inne, sier Pål Vik.

Ettersending av forhåndsstemmer med post, kan endre på personstemmene og i ytterste konsekvens endre mandatfordelingen til kommunestyret. Dermed må vi vente.

Du trenger ikke valgkort
Alle Nomes 5291 stemmeberettigede har som vanlig fått tilsendt et personlig valgkort. Kortet gjør det lettere for valgkorpset å identifisere deg og reduserer kø og ventetid. Men valgkortet er ikke obligatorisk.

- Vi oppfordrer alle til å ta med valgkortet, men alle skal få stemme, så lenge de har med seg legitimasjon som førerkort eller bankkort med bilde, sier Pål Vik.

De av dere som har rotet bort valgkortet kan altså puste lettet ut.

Fortsatt usikker på parti?
Offisielt er valgkampen nå over og partiene har begravet stridsøksen for noen timer. Men er du fortsatt usikker, kan du lese Kanalens parti- og kandidatoversikt ved å gå til denne siden.

Hvordan stemmer man? 
Dersom du er førstegangsvelger, og lurer på hva du faktisk må gjøre for å avgi stemme, finnes det en rekke veiledere. En av de enkleste ser du ved å klikke på denne lenken. Dette er Valgdirektoratets egen oversikt. 

Sjekk utviklingen
Kanalen følger lokalvalget og oppdaterer gjennom kvelden etter hvert som resultatene tikker inn. Selv kan du også følge med på nettsiden valgresultat.no

Bli med på valgvake
Dersom du vil være der det skjer i kveld, kan du også innfinne deg på Øvre Verkets Spiseri. Alle partiene i Nome har gått sammen om å arrangere en tverrpolitisk valgvake, som også er åpent for alle som vil. Her kan du kanskje få et glimt av begynnende forhandlinger om makt og posisjoner i Nome.

Godt valg!

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok