Vinden smadret lekestua

Søndagens kraftige vindkast gav strømstans flere steder i Nome. Verst gikk det ut over Lunde-delen av kommunen. I Vassås ommøblerte stormen hele hagen til familien Strand-Bjerva.

TATT AV VINDEN: I denne hagen i Vassås i Lunde ble vinden en skummel opplevelse sist søndag. Bare minutter etter at William (2) hadde lekt i lekestua ble hele bygget tatt av vinden og smadret til pinneved. Tilbake står platten og møblene fra stua i bakgrunnen her. Taket kan skimtes over gjerdet i bakgrunnen. Fra venstre Kjerstin (4), venninne Julia (5), Heidi Elise Strand og William (2).

Hege Dorholt

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

Her sto det tidligere ei lekestue. Nå står bare plattingen og møblene igjen. Taket ligger på den andre siden av gjerdet og resten av stua er smadret til pinneved. – En ekkel og skummel opplevelse, forteller Heidi Elise Strand. Sønnen William (2) hadde bare minutter før lekestua blåste bort, lekt i hagen.

– Livsfarlig
I tillegg til lekestua er trampolina ødelagt, en henger er skada og gjerdet rundt eiendommen har fått seg en skikkelig trøkk. – Vi ble overraska og hadde ikke trodd det skulle komme så kraftig vind. Men vi var ute på formiddagen og kjente at det bygde seg opp. Jeg har aldri opplevd så intens vind her, forteller Strand. Da yngstesønn William var ute og leika i hagen og i leikestua på ettermiddagen, kjente mamma Heidi at dette ikke var trygt lenger. Hun fikk alle inn.

– Jeg så for meg at stua fløy av gårde med William inni. Og bare 10 minutter etter at vi kom i hus, var hele lekestua borte. Hele hagen var ommøblert, stua var smadra og trampolina, som jeg trodde sto sikkert mellom lekestua og hekken, blåste ut på veien. Det var jo livsfarlig, forteller Strand.

Annonse:


Flere strømbrudd

William og storesøster Kjerstin (4) er lei seg for at lekeplassen er borte, men mamma Heidi er bare glad for at vinden kun førte til materielle skader.

– Jeg hadde ikke fått med meg at det var meldt så ekstrem vind og burde sikra ting bedre, men jeg hadde aldri sett for meg at det skulle bli så farlig, sier hun.

Kanalen har pratet med flere i området som melder om kraftig vind og ødelagte utemøbler.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

Ifølge Midt-Telemark Energis driftsmeldinger, var det utfordringer knyttet til vinden flere steder utover søndagen. I 12-tiden blåste flere tre ned på strømlinja i Skårdalen og kuttet strømtilførselen til deler av Eidsbygda og Landsmarka.

Litt senere på dagen skjedde det samme ved Landsmarka kapell. Svenseid mistet også strømmen litt seinere på ettermiddagen og hele Bø var uten strøm i mange timer. Først klokka halv ti søndag kveld var hovedforsyningen tilbake i felebygda.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok