Lørdag åpner portene på nye Ulefoss brannstasjon

Den nye brannstasjonen på Ulefoss er endelig klar for innflytting, og førstkommende lørdag inviteres det til åpen brannstasjon. Det loves åpningsshow og overraskelser. Kanalen har fått en sniktitt.

Verneombud Jon Erlend Gaaserud og brannsjef Svein Ove Kåsa.


Hege Dorholt (tekst og foto)

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

Fra og med lørdag vil utrykninger fra brannvesenet på Ulefoss, skje fra ny stasjon. En etterlengtet innflytting i nye lokaler er på gang og feires med åpen stasjon denne helgen.

– Nå er vi på oppløpssida og det står bare igjen småting som skal komme på plass parallelt med innflytting, forteller brannsjef Svein Ove Kåsa.

Stolte
Sammen med verneombud Jon Erlend Gaaserud viser Kåsa oss rundt i den splitter nye brannstasjonen. Prosjektet har vært etterlengtet, men har tatt lang tid og vært en politisk sak i Nome kommune i mange år.

Garasjeanlegget er helt nytt og eies av Nome kommune. Det har en kostnadsramme på over ni millioner kroner. Kontorfløyen er i den mye omtalte Haugbygningen, som eies av Brennebu AS (Cappelen). Bygningene er bygd sammen og utgjør hele den nye brannstasjonen.

Annonse:


– Ut i fra de rammebetingelsene som er gitt, er vi veldig fornøyd med det vi har fått. For beredskapen er dette et kjempeløft og fantastisk flott, mener Kåsa.

– Dette har vært en lang kamp med mange diskusjoner. Men nå har vi fått det til. Alle krav til ren og uren sone, og fokus på kreftrisiko er ivaretatt og dette er et bygg vi kan være stolte av, legger Gaaserud til.

Åpen brannstasjon 
Lørdag arrangeres Åpen brannstasjon både i Lunde og på Ulefoss, og da blir det altså mulig for alle som vil å se det nye anlegget på Ulefoss. 

Les resten av artikkelen og se bilder fra innsiden av den nye brannstasjonen i dagens Kanalen, eller ved å gå direkte til saken i vår eAvis her

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok