Skolekorpset jublet mest av alle

Lunde og Ulefoss Skolekorps fikk fredag kveld 1,1 millioner kroner av Sparebankstiftelsen Holla og Lunde. Til sammen ble åtte millioner delt ut, sammen med en rekke priser.


Tor Espen Simonsen (tekst) Hege Dorholt (foto)

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

Ekteparet Mette og Gunnar Sanden mottok Nome kommunes kulturpris.
Utdelingen fant sted på Ulefoss Samfunnshus, der Frivillighetsfesten ble arrangert.- Med brennende engasjement og handlekraft har ekteparet Sanden i mange år vært med på å sette agendaen i kulturlivet i Nome.
Mette Sanden er en primus kulturmotor, hun er frontkvinnen og initiativtaker for Ulefoss kulturnettverk, og hun er drivjernet bak den gode utviklingen på Øvre Verket, sa ordfører Bjørg Tveito Lundefaret da hun delte ut årets kulturpris.

Gunnar nomineres for sin mangeårige dugnadsinnsats for kulturlivet, herunder et betydelig arbeid i i Ulefoss Turlag, Telemarkskanalens venner og Holla historielag. 

- Gunnar inviterer til inkluderende toppturer hvor også deltakere fra mottaket får vært med. På Øvre Verket er han initiativtaker og medhjelper i mangt et dugnadsprosjekt, sa Lundefaret. 

Mette og Gunnar Sanden


Samme kveld ble det også delt ut ungdomsstipender fra kommunen. De to vinnerne er Kim Andre Gundersen Johansen (19) – verdensmester i paintball. Og Lunde skytterlags Jørand Aas (19) som befinner seg blant landets 800 beste skyttere i klasse fem.

Paintballmiljøet i Helgen ble også trukket frem da Nome Idrettsråd delte ut Idrettsprisen. Den gikk til Bente Borgersen, for hennes arbeid med å bygge opp paintballmiljøet som altså har fostret en verdensmester.

19-åringene Kim Andre Gundersen Johansen og Jørand AasDen fullsatte Storsalen i Ulefoss Samfunnshus var nok likevel mest av alt spente på Sparebankstiftelsens gavedryss. I år ble det delt ut nærmere åtte millioner kroner.

Abonner på Kanalen: Det koster 75 kroner i måneden

Fløyta får ny låt
De største prosjektene ble hentet opp på scenen under kveldens andre akt, og kveldens største vinner var Ulefoss og Lunde skolekorps, som mottok 1,1 million kroner til innkjøp av nye instrumenter.

Dirigent og musikklærer, John Trygve Bakke, fortalte blant annet at dagens instrumenter er så oppbrukt at de faller fra hverandre under bruk.

Nome fotball fikk 600 tusen kroner til et treårig prosjekt der pengene skal brukes til å bygge opp den nye samarbeidskulturen i fotballen, for spillere fra 13 år og opp til seniornivå.

Abonner på Kanalen: Det koster 75 kroner i måneden

Norsjø golfklubb fikk 600 tusen kroner til byggingen av en ny korthullsbane, som særlig egner seg for barn og nybegynnere. Kodeklubben på Lundevang fikk 500 tusen til innkjøp av materiell og Lunde Sogelag fikk fullfinanserit sitt Olav Strandahus med 500 tusen kroner.

- Får egen båt
Endelig ble Nome Røde Kors og Hjelpekorps løftet frem. De mottok 285 tusen kroner til kjøp av båt og båthenger.

Vegard Slaattedahl minnet om sommerens tragiske dødsulykke på Norsjø. I den situasjonen måtte Røde Kors «ut på bygda for å låne båt». Nå skal de altså skaffe seg utstyret selv.

Av andre mottakere kan vi nevne:
Helgen vel, mobilmast: 500 tusen
Skade Alpint: 400 tusen
Fen Vel, toalett Torsnes: 330 tusen
Lunde Handelsforening, lys: 315 tusen
Lunde Skytterlag, klubbhus: 175 tusen
Nome Skogeigarlag, turstier: 150 tusen
Soly Group, kunstprosjekt bygg: 200 tusen
Nome Nærmiljøsentral: 200 tusen
Skade Fotball, utstyr: 60 tusen

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

For ordens skyld nevner vi også at avisa Kanalen har fått en prosjektgave på 140 tusen kroner, som skal gå til et Idéseminar for ungdommen i Nome. «Idéseminar for unge 2020» er et demokratiprosjekt som tar sikte på å gi unge i Lunde og Ulefoss anledning til selv å utvikle ideer og strategier som motvirker negative trender i ungdomsmiljøet. Idéseminaret er slik ment å være et mottrekk til den dystre Ungdata-undersøkelsen og flere mobbesaker den siste tiden.

Se full omtale av Frivillighetsfesten med flere bilder og intervjuer i Kanalens papirutgave.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok